KULTUR

En gulddrengs eventyrrejse

Mads Heindorf.
Foto: Nicky Hendrich

Kendis-guldsmeden Mads Heindorf har været på en lang mental rejse.

Hos guldsmed Mads Heindorf i Gothersgade bliver man mødt i døren af en smilende mand, klædt helt i sort, der med en fløjlsblød stemme byder velkommen.

Han virker som et harmonisk menneske, der er i fuldstændig balance. Men den slags kommer ikke af sig selv.

”Jeg har været på en lang rejse,” siger den 35-årige guldsmed, der er blevet kendissernes darling.

I første omgang taler han om rejsen fra hjemmet på Langeland. Men der er også tale om en mental rejse, der har taget flere spirituelle retninger.

Som man vil kunne se på hjemmesiden, bærer en del af hans smykker også præg af den åndelige side: AUM-smykker (henviser til lyden af universets oprindelse), Mads’ egen opfindelse, Lotus Stjernen, samt små Buddha-figurer, der sidder på en guldtrone og venter på at flytte ind i et lille hjemme-alter.

Mads Heindorfs Buddha.

Og hvis man ikke lige har 230.000 kroner at bruge på hjemmet, kan Buddha’en også fås som vedhæng til en væsentlig lavere pris.

Ven med de kendte

I den mørke kælder under butikken i Gothersgade skænker Mads mig en kop kaffe og byder på lækre chokoladekugler i guld, sølv og bronze.

Rundt omkring os er der specialmaskiner og værktøj, støbeforme og arbejdsstationer, der kan tages i brug i tillæg til stationerne i stueetagen.

Susse Wold og Mads Heindorf.
Foto: Elona Sjøgren

Over alt er den dominerende farve sort, og flere steder kan man se pressefotos af Heindorf sammen med personligheder som prinsesse Benedikte, Thomas Helmig, Birthe Kjær, Anisette Koppel og ikke mindst AIDS-Fondets præsident, Susse Wold.

Mødet med Dalai Lama

”Min hidtil største oplevelse var at hilse på Dalai Lama, der velsignede mig og overrakte mig en Buddha-figur. At være i den store spirituelle leders nærvær var en kolossal oplevelse,” forklarer guldsmeden med et saligt blik.

”Han behøvede ikke sige noget; det var, som om hans urgamle sjæl kunne kommunikere uden ord.”

Mads møder Dalai Lama.

Besøget blev arrangeret af Tibet Charity, der er en af de utallige velgørenhedsprojekter, som Mads har været involveret i. Gennem årene har projekter for børn, syge, torturofre, dyr og ordblinde nydt godt af hans smykkekunst.

Dog er det homoverdenen, han har lavet mest til i form af AIDS-sløjfer, præmier, hæderspriser, medaljer til sportsarrangementer og meget andet. Og selv om han gerne vil støtte sporten, er det ifølge Buddhismen ikke så meget målet, der er afgørende, men lige så meget vejen dertil, der har betydning for os mennesker. Og for Mads Heindorf skal denne vej nu til at tage en ny retning.

Mads Heindorf laver smykker til mange i homo-miljøet.
Foto: Grøn Grønborg

 

Mads Heindorfs medaljer til World Outgames 2009.

 

Mads Heindorfs Skovkrat i Guld og Diamanter til Kronprinsesse Mary.

Ny butik

”Efter sommeren indvier vi et helt nyt look i butikken, der bliver indrettet af multitalentet Thomas Bickham, og samtidig bliver det begyndelsen på et nyt koncept.”

I fremtiden vil Mads Heindorf fokusere mere på at designe og fremstille unikke smykker, hvor hans store evner kan få frit spil. Det har været en lang og hård kamp at komme til tops i guldsmedefaget, men nu er det omsider tid til at høste frugterne og gå endnu mere i dybden med det unikke design og det gode håndværk. For det er der, han hører hjemme.

På spørgsmålet om, hvilke fremtidsvisioner han har, tænker han sig lidt om og svarer med overbevisning: ”Jeg skal på et eller andet tidspunkt vende tilbage til Langeland. Det kan være på deltidsbasis, i et kollektiv eller en helt anden konstellation, men jeg kan mærke, at jeg har lyst til at pleje mine rødder. Der er noget, der skal repareres…”

Han holder en lille pause og fortsætter så:

”Begge mine forældre og min søster bor der stadig, og dem vil jeg gerne bruge mere tid sammen med.”

Imidlertid skal der også allokeres tid til at pleje andre forbindelser end den nuværende familie.

Tantra-sex

Heindorf udtaler, at han har planer om at få børn på et tidspunkt, om end det ikke nødvendigvis bliver i et traditionelt familiemønster.

Han har ikke en kæreste i gængs forstand, men lever med en spirituel partner, som han udforsker tantra’ens mange facetter med.

”Sex er et vigtigt omdrejningspunkt i tantra-læren, men den rummer langt mere end det. Og det er den vildeste rejse!” siger guldsmeden med det samme fredfyldte blik, som han mødte mig med i døren.

Mads Heindorf har formået at skabe sig en imponerende karriere og kreere sit eget unikke univers – og når man oplever hans spirituelle ro, kan man ikke lade være med at overveje, om den lange rejse måske har givet andre værdier til hans smykker end blot guld og ædelstene. Idet jeg forlader butikken, går en sky fra solen og lader en stråle ramme lige ind i diamanten på hovedet af en Buddha-figur.

Udvalg af Mads Heindorfs smykker.

 

Læs også: Tantramassage giver bedre sex

 

Se også: Se flere af Mads Heindorfs smykker her