SAMFUND

Queer film på filmfestivalen Generation

Filmfestivalen Generation viser fra 12.-16. juni en lang række queer kort- og spillefilm.
Foto: Fra filmen Stranger

Københavns nye filmfestival Genration vender tilbage fra 12.-16. juni. Her hyldes nye talenter i filmverdenen, der rykker nu og i fremtiden. En festival der også byder på en samtale med overskriften “Hvad gør en film queer?”.

Kendte navne som Lady Diana og Beyoncé har begge markeret sig som ikoner inden for queer-kulturen. Det samme har fraser som “yaass” og “Queen”, der har ophav i den racialiserede queer-undergrundskultur, men som nu føles som allemandseje. Hvis queerhed er noget, vi kan tilegne et værk, hvad siger det så om queerfilmen og dens form, funktion og eksistens?

I den forbindelse viser filmfestivalen Generation fire kortfilm, der med hver deres vinkel kigger på, hvad det vil sige at være queer i vores tid. Efterfølgende har Generation inviteret filmskaberne Las Dyrchrone og Teys Schucany samt skuespiller May Lifschitz til en samtale om, hvordan en ny generation af filmskabere griber queerhed og queerfilmen an i en verden, der er i konstant forandring. En samtale der moderes af den tidligere festivaldirektør for MIX Copenhagen, Andrea Coloma.

En samtale, der finder sted efter kortfilmvisningen den 14. juni kl. 18.45 i Empire Bio.

Før samtalen vises kortfilmene

Slimane:

I en nær dystopisk fremtid, hvor queer-personer er truet mere end før, løslades Omar fra et tysk fængsel. Han besøger en veninde, der ikke forventer at se ham og går på jagt efter sig selv i en verden, der er ved at falde fra hinanden. En overvældende science fiction-fortælling fra en dyster og mørk verden uden menneskerettigheder.

Towards the Sun, Far From The Center:

Towards the Sun, Far From The Center er et kærlighedsbrev til byen Santiago set fra Solens perspektiv. Her udfolder hverdagen sig, unge går lange ture langs larmende gader. I den stegende varme bliver skyggerne til mødepunkter. Midt i byens pulserende liv leder to kvinder efter et sted at placere kærligheden.

Stranger:

A har ikke følt noget i 548 dage. Da J dukker op bliver hun taget med på en musikalsk rejse ud af apatien. En rejse, der fører hende igennem natten for at få hendes hjerte til at banke igen. Stranger’ er en dyster musical om at få hjælp til at vågne op og finde sig selv. Med den franske Savages-forsanger og skuespiller Jehnny Beth i både hovedrollen og i instruktørstolen.

A bird called Memory:

Fuglen Memory er blevet væk i Rio de Janeiros gader og Lua tager ud for at finde den. Mens hun vandrer rundt i byen, drømmer hun om et musikalsk og farverigt liv i en tryg verden. En verden, der ikke føles fjendtligt, når man for eksempel er en transkvinde som Lua.

Ud over disse fire kortfilm viser filmfestivalen også flere andre queer kort- og spillefilm. Hele programmet med spilletider for filmfestivalen Generation finder du her.

 

Udstillingen Positive Portrætter skal nedbryde fordomme om hiv