Elektrisk mangfoldighed

”Nomineringen kom bag på os, og det var ikke noget, vi havde sigtet efter. Men vi er positivt overraskede og beærede over at være nomineret til denne pris,” siger administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal.
Foto: Nadia Horsted

Strømstik i alle kombinationer gav Elgiganten en AXGIL-award.

En Valentines Day-reklame med strømstik i hun/hun-, han/han- og han/hun-kombinationer skaffede Elgiganten en nominering til Detailprisen ved Danish Rainbow Awards AXGIL 2017.

”Nomineringen kom bag på os, og det var ikke noget, vi havde sigtet efter. Men vi er positivt overraskede og beærede over at være nomineret til denne pris,” siger administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal til Out & About før prisuddelingen den 8. februar, hvor Elgiganten vandt Detailprisen.

”I elektronikbranchen handler det ofte meget om pris, produkt og specifikationer. Det handler ikke så meget om følelser, og derfor synes vi selv, det var en genial idé at bruge strømstikkene til at vise noget andet end bare priser og i stedet forsøge at embrace mangfoldigheden,” siger Elgigantens direktør.

Sig det med gaver

Op til jul kunne TV-seere og brugere af sociale medier se en julekampagne fra Elgiganten, hvor en transkønnet teenager får et glattejern i julegave af sin far, der ellers ikke ser ud til at være den mest åbne type.

”Det der med at sige det med gaver … Det er ikke bare ligegyldigt, for man kan gøre meget med sådan en gave,” siger Peder Stedal.

”Rent faktisk kan man sige mange ting med en gave – også måske nogle ting, som man ellers ikke tør sige, eller som man ikke siger i hverdagen.

Kampagnen med den transkønnede teenager indgår i en julekampagne, hvor en 93-årig mand får en PlayStation af sin ven på plejehjemmet, og hvor en cancerramt mor får en hårtørrer i julegave af sit barn.

Plads til alle

Kampagnerne har kun fået positive reaktioner, fortæller Elgigantens kommunikationschef, Frederik Danvig. Også langt ind i hetero-segmentet. Og den administrerende direktør forsikrer, at der også er plads til en transkønnet medarbejder, en feminin bøsse eller en kortklippet lesbisk, hvis de en dag søger job i Elgiganten.

”Ja selvfølgelig. Det kan jeg garantere for. Vi har plads til alle, uanset hvilken retning man er i. Vi ønsker at favne bredt,” siger Peder Stedal.