ANMELDELSER

Eksplosiv teaterkoncert med hele Anne Linnets univers

Teaterkoncerten fyldt med Anne Linnets sange er nu opleves i Aarhus.
Foto: Rumle Skafte

Anne Linnet Teaterkoncerten: Jeg er jo Lige her, er rykket fra Det Kongelige Teater og fået jysk præmiere på Aarhus Teater, med et nyt cast.

 

Jeg er jo lige her,  havde urpremiere på Det Kgl. Teater i maj 2021 og  Aarhus fik Teaterpremiere 28. august med nyt cast i det der er  Anne Linnets hjemby. I forhold til opsætningen på Det Kongelige Teater er der et delvist nyt cast på Aarhus Teater. På scenen står seks skuespillere med Tammi Øst og Rikke Bilde, der går igen fra opsætningen i København, mens skuespillerne Jacob Madsen Kvols, Andrea Øst Birkkjær, Marie Marschner og Viktor Pascoe Medom fra Aarhus Teaters ensemble er nye på forestillingen.

Vi kommer smukt fra start med hjertebanken over højtalerne, imens musikere og skuespillere stille kommer ind, for at gå over i sangen: Tabt mit hjerte, smat videre i en forelskelses smittende udgave af: Du er så smuk og dejlig, med Jacob Madsen Kvols og Viktor Pascoe Medom i kærlig ungdommelig flirt, leg og blikke.

Derefter køre det ellers derudaf, kærlighed, seksualitet og mangfoldighed i under og overtoner, til det sprudlende sang- og tekstunivers.  Man bliver grebet og glædes, men også en smule rundtosset.

Første del ender i et flydende malende spraglet, små syret mix af: Hvor du er, Måne, sol og stjerner, Cha cha cha og En elsker.

Manglende retning

Teaterkoncerten er en strittende ting. Vi kastes ud i et kostumefarveorgie i første del og med masser af skift og alt står ikke altid tydeligt frem, om hvorfor. Der behøves ingen fast rød tråd, men lidt retning ville gavne.  Ingen ved f.eks. rigtig hvorfor der er musikere i sømandstøj, samtidig med at alle andre står i nattøj.  Loge så skønne og kreative kostumerne er, falder de ud af helheden, simpelthen fordi man ikke helt forstår hvorfor. Hele det underlæggende mangfoldigheds budskab som titter frem i første del, forsvinder i anden del.  Vi går også fra det åbne, til det mere lukkede.

Kærlighed og alle dens veje og omveje, glæder og sorger, smat kringelkroge er der som et tema, men på en eller anden måde, er det bare ikke nok.

Anden del er mere nøgent og skåret ind til benet. Mindre farverig og flagrende. Det får forestillingen til at samle sig og overgangende bliver mere flydende, samt det hele bliver mere markant, også fordi de stærke sangstemmer virkelig får lov at stå frem. Skuespillerne får lov til at vise mere kant, da der bydes på flere solepræsentationer og er mere ro på effekterne.

Stærk dans og sang

Danserne giver forestillingen en ekstra demission, deres kunnen og bevægelser er en sand fornøjelse at følge og lade sig berige af.  I detaljer og med sikker præcision oplever man det høje niveue.

Det er en nydelse at høre og opleve sangende, for det vidner og minder en om det ikon Anne Linnet er og hvilket imponerende bagkatalog hun har fået skabt sig og givet videre til os. Hendes musik er en boblende og det smitter naturligvis også af på denne forestilling. Alene i sig selv.

Vi kommer bredt rundt i hendes karriere, med sange helt frem til nu.

Hitsene er mange og står i kø. Man frydes over at dykke ned i sangende, man har en fest og man mærker skuespillerne i deres overbevisende tilstedeværelse og fortolkninger. Lyden står skarp og tydeligt.

Festen er skøn, det kommer vi ikke uden om, man vil have mere og man går hjem og udforsker endnu mere af bagkataloget. Glæden er stor, men selv om at det hele leveres intens og sikkert, så forbliver forestillingen som helhed, meget strittende og lidt ved  tanken, hvad er det præcis man vil. Det hæmmer desværre teaterkoncerten, så vi ikke kommer helt op at ringe i skala. Der er stor kærlighed på kryds og tværs. Stærke tekster og stemmer, men udtrykket står ikke samlet.

 

Forestillingen får fire store kærlighedsbankende stjerner.

jo lige her,

Jeg er jo lige her, Aarhus Teater.

Iscenesættelse Thomas Bendixen, Morten Kirkskov, Signe Fabricius

Scenografi og kostumedesign Maja Ravn

Lysdesign Jonas Bøgh

Musikalske arrangementer Jesper Mechlenburg

Medvirkende Tammi Øst, Rikke Bilde, Jacob Madsen Kvols, Andrea Øst Birkkjær, Marie Marschner, Viktor Pascoe Medom, Luc Boris André Kouadio, Oliver Zohore, Adam Tocuyo, Olivia Sol Anselmo, Mads Gronemann, Søren Graversen, Søren Bigum, Katrine Grarup Elbo, Jesper Berg, Mikkel Fisker.

Billetter og spilletider her.

Læs også: Aarhus Festuge Highlights – det skal du se