De usynlige biseksuelle

Den 23. september er de biseksuelles dag.

I dag den 23. september sættes der verden over spot på det at være biseksuel. Stadig i dag mødes mange biseksuelle med fordomme fra både heteroseksuelle og andre i regnbuefamilien. B´et i LGBT+ er ofte helt fraværende i den offentlige bevidsthed eller debat. Siden 1999 har den 23. september derfor været dagen, som skulle tjene som en vigtig påmindelse om, at biseksuelle mennesker findes overalt i samfundet.

Stadig i dag kæmper mange biseksuelle med omverdenens fordomme og fordømmelse. Manglen på biseksuelle forbilleder gør det ofte svært for unge at finde rollemodeller og mange vælger derfor at holde deres biseksualitet skjult.

Den franskcanadiske skuespiller Francois Arnaud har valgt at springe ud af skabet som biseksuel. Derfor har han op til markeringen af de biseksuelles dag offentliggjort flere indslag omkring sin egen biseksualitet på sin Instagram-profil. Her beskriver skuespilleren, der nok er mest kendt for sine roller i den historiske dramaserie ”The Borgias” og sin rolle i den Emmy – belønnede queer sitcom ”Schitts Creek” blandt andet, hvor svært det stadig er for biseksuelle mænd at springe ud.

”Jeg har ofte bare ladet andres antagelser om at jeg var heteroseksuel stå uimodsagt. Det føltes oftest som den letteste måde. Det virker nemlig utroligt angstprovokerende at skulle opgive sin privilegerede status som heteroseksuel. Men på den måde er man jo også selv med til at gøre biseksualitet usynligt”, skriver Arnaud.

”Det kræver en enorm indsats at få folk til at anerkende biseksualitet. Det kan være utroligt opslidende hele tiden at skulle forklare sin egen seksualitet”.

Læs også: Viborg kipper med den biseksuelle fane

Find mere  her