KULTUR

Dansk trans vil ruske op i Putin

Husker du transpersonen Karin, og hendes vilde plan om at cykle hele vejen til Gibraltar? Nåede hun frem? Fik hun bevist, at hun som transperson er andet, og meget mere, end det nogle kalder en “mand i dametøj”? Out & About mødte Karin til en snak om turen, og hendes næste projekt som bliver en meget stor udfordring.

For mere end tre måneder siden sendte undertegnede Karin af sted mod Gibraltar efter et interview på Regnbuepladsen foran Oscar. Nu mødes vi så igen til en snak om, hvordan turen gik, og hendes næste store projekt.

45 dage i sadlen

“Jeg var i sadlen i 45 dage. 15 mere end planlagt faktisk, og jeg mødte en masse spændende mennesker, og jeg er blevet stoppet af politiet i Spanien fordi jeg kørte på motorvejen. Og så var jeg lige ved at brænde sammen, og tage den første den bedste flyver hjem midt i Spanien!”
“Du cyklede på motorvejen?!” “-Ja! Alternativet var en omvej på 120 kilometer. Politiet var meget flinke, da de hørte, at jeg havde cyklet helt fra Danmark, men jeg måtte love at dreje fra motorvejen hurtigst muligt.” Karin ler bredt med et glimt i øjet, og et kort øjeblik kan man næsten få den ide, at det er noget hun finder på. Men den er god nok forsikrer hun.

Ville nedbryde fordomme

Som Out & About kunne fortælle i den første artikel om Karins tur var formålet andet og mere end en ferietur.
“Jeg ville nedbryde nogle af de fordomme der rammer transpersoner. Vi kan meget mere end man tror, og bag tøj og make-up er vi alle forskellige på godt og ondt.”
Karin er blevet alvorlig, og vi vender igen tilbage til nogle af de tåbelige kommentarer og spørgsmål, folk kan komme med, når de møder hende i Københavns pulserende homo-natteliv.

“Men jeg mødte slet ingen fordomme på turen til Gibraltar! Nogle dage kørte jeg i leggins og farverigt tøj, og forsøgte bare at være mig selv. Jeg er forholdsvis udadvendt, og med et smil og et glimt i øjet kan man slippe fra det meste. Folk er jo generelt nysgerrige, og jeg mødte masser af herlige mennesker, som lige ville trykke hånd og sige “Godt gået”, eller byde på en kop kaffe, og høre mere om hvad jeg havde gang i.”

KRISE!

“Turens værste oplevelse havde ikke noget med mennesker at gøre. 13 dage i rap med modvind i bakkerne i Midttyskland, og ikke mindst den sidste strækning fra Valencia til Gibraltar. Varmen blev være og være, og bjergene var forfærdelige. 800 meter op af snoede bjergveje, 800 meter ned igen, og 800 meter op, så ned, og op igen, og sådan blev det bare ved. Jeg skulle virkelig sparke mig selv i røven flere gange hver dag i den sidste uge, for jeg VILLE bare gennemføre det.”

En uges tid før turens afslutning var den dog helt galt. På turens Facebookgruppe kunne de mange følgere sent om aftenen den 3. juni læse, at Karin gav op:
“Jeg har cyklet 3300 km de sidste 40 dage. Økonomi og tidspres gør, at jeg nok stopper turen her i Alicante og forsøger at få cyklen og mig med et tog til Malaga og derefter hjem. Selvfølgelig ærgerligt at stoppe her, men er psykisk, mentalt og fysisk træt, men har nået rigtig langt så en fiasko har det ikke været.” Meget kendetegnende for Karin blev beskeden afsluttet med en glad smiley.

Fantastisk opbakning

Men så let fik hun ikke lov at slippe. Efter få minutter væltede det ind med støttetilkendegivelser på Facebook, og økonomien fik et løft med bidrag fra venner og bekendte.

Efter en god nats søvn var Karin atter i sadlen, og en varm tak for støtten blev postet på Facebook.

Det er tydeligt, at Karin er berørt da vi snakker om episoden. “Jeg ville bare hjem. Jeg havde ikke sovet natten før, da jeg ikke kunne finde et sted, og væskebalancen havde jeg heller ikke styr på den dag. Turen havde også vist sig at være dyrere end forventet, men jeg havde overhovedet ingen tanker om, at folk skulle sende mig penge. Det var virkelig flot gjort, og jeg er virkelig taknemmelig.”

Da Karin endelig når frem til Gibraltar får hun et stempel i passet, nyder en kold øl, og cykler tilbage til Spanien. “Jeg legede lidt med tanken om, at tage færgen til Marokko, og køre rundt derovre et par dage, men dér sagde nogle af mine venner godt nok stop.” Karin griner højt, og samtalen glider over på fremtiden.

Vil ruske op i Putin

“Jeg skal af sted igen, og næste udfordring skal være endnu større. Min store drøm er at cykle til Kina i 2017 over Rusland og Kasakhstan. Fra Kina vil jeg gerne gennem Tibet, og slutte af i Thailand eller Singapore. Men for at det bliver realistisk, skal jeg skal finde sponsorer, så det kan lade sig gøre økonomisk.”
“–Okaaay… er det nu en god idé? Rusland er ikke ligefrem det venligste sted for LGBT’ere i disse år… du ville jo være en levende inkarnation af Putins værste mareridt for pokker!”
“Næ, men så er det da på tide, at nogen rusker lidt op i ham, og hans forstokkede menneskesyn!” Karin griner igen, og selv om ideen er lidt langt ude, får man alligevel fornemmelsen af, at der gemmer sig alvor bag ideen.

“Jeg kunne også overveje en kortere tur gennem nogle af de gamle østeuropæiske lande som Ungarn og Tjekkiet, og via Grækenland til Istanbul. Det vil jeg meget gerne, og hvis jeg fortsatte videre rundt langs Middelhavet, kunne jeg jo tage til hjem via Spanien og Vesteuropa. Så er ringen sluttet.”

Turen har påvirket hendes liv

For Karin er der ingen tvivl om, at turen til Gibraltar har påvirket hendes liv. “Jeg har faktisk fået det bedre med mig selv. Jeg har fået større selvtillid, og jeg har meget lettere ved at bevæge mig rundt som transperson. Førhen var jeg næsten aldrig uden for København som trans, men det er blevet meget lettere for mig nu, og det er jeg rigtig glad for.”

Således meget klogere på Karins tur på cykel gennem Europa i sommeren 2015 glæder vi os til fortsættelsen. Out & About følger Karins vilde planer, og vender tilbage, når hun er klar til nye eventyr.

Kolde facts:
Start fra Regnbuepladsen: 24. april 2015 kl. 14:45.
Ankomst Gibraltar: 11. juni 2015 kl. 22:30. (45 dage senere)
Tilbagelagt distance: 4040 km.
Temperaturudsving: Fra -2 grader i Nordtyskland til “ubeskrivelig varmt” i Spanien.
Vægttab: 8 kilo.

 

Læs også: Brutalt drab på transkvinde chokerer verden

Se også: Rusland vil forbyde transkønnede og andre ‘seksuelt forstyrrede’ at køre bil