Theo X – homoseksuel multikunstner

Theo X.
Foto: Lone lsraelsen

I april spillede Theo X til Danish Rainbow – AXGIL. To måneder senere spillede han til kronprins Frederiks 50 års fødselsdagsfest. Og 16. august fyrer han op under Copenhagen Pride.

Hey Chico hedder seneste udspil fra pæredanske Theo X. En popsang, der handler om kær­ lighed mellem to mænd.

Det er den vildeste sangria-pop, sommer, forelskelse og fest;’ fortæller Theo X, der også går under det borgerlige navn Malte Holgaard. “Jeg glæder mig i den grad til at optræde til Priden,” fortæller han til Out & About, som har sat ham stævne på en cafe på Vesterbro.

“Det er altid en fest at optræde for homoer. Der er ingen pis – kan de lide, hvad de hører, danser de, og Priden er jo en stor fest.”

 

Heteroseksuelle kan godt lytte med

Theo X skriver selv både tekst og musik. Det er vigtigt for ham, at det han synger også giver mening for ham. Derfor bruger han også ofte egne oplevelser og følelser i sine tekster.

“Selv om teksterne nogle gange handler om to mænds kærlighed, kan heteroseksuelle jo godt lytte med.”

 

Teksterne vil altid være på engelsk

“Jeg synes, det flyder nemmere på engelsk. Det er et dejligt sprog at skrive på. Hvis jeg skalskrive på dansk, synes jeg, at jeg er nødt opfinde den dybe tallerken hver gang.”

Selv kalder han sin musik for dekonstrueret pop – popmusik med kant.

Han er vokset op med musik fra singer-songwritere som Bob Dylan, Cat Stevens og Sebastian.

“Det kan man tydeligt høre i mine tekster, synes jeg, hvor der er mange billeder i sangteksterne.”

 

Åben homo uden at brande sig på det

Da Theo X for alvor blev mere seriøs med musikken, havde han en lang snak med sin manager, om han skulle skjule, at han var homoseksuel.

Han ville ikke kun være ham George Michael-look-a-like-kunstneren. At være homo skulle på ingen måde være noget, han ville brande sig på.

“På den anden side ville jeg heller ikke skjule den jeg i virkeligheden er. Jeg vil gerne være ærlig i mine tekster, og jeg synes selv, at man ikke kan være i tvivl om min seksualitet, når man lytter til musikken;’ fortæller Theo X.

Selv sprang han ud for fire år siden, som 22·årig.

“Og jeg har faktisk aldrig oplevet, at det har været en hæmsko for mig,” uddyber den 26-årige multikunstner.

Ud over tekst og musik står han nemlig også selv for billederne ti l sine covers, og har i høj grad en finger med i spillet, når der skal produceres videoer til sine sange.

 

Royal invitation

Junkie Lover hed det første singleudspil fra Theo X.

“Det skulle egentlig have været en sang til et polsk boyband, men Junkie Lover blev måske lige hård nok til et boyband bestående af 14-årige drenge. Men jeg synes, det var et fedt nummer, så jeg lavede det selv under navnet Theo X,” fortæller han.

Nummeret havde verdenspremiere foran et livepublikum til Danish Rainbow Awards – AXGIL i april.

Kort tid efter AXGIL fik Theo X en helt speciel invitation: Han blev bedt om at spille til Kronprins Frederiks helt private 50 års fødselsdagsfest.

“Jeg var super nervøs, fordi det var så intimt, det var jo et telt i haven. Mary stod to meter fra mig – så det var gameface på og vise, at det her har jeg styr på.”

 

Ny single på vej

Næste Theo X-single er allerede godt på vej. “Den skal gerne komme allerede til efteråret.

I det nye år håber jeg så på at droppe to yder­ ligere numre,” fortæller Theo X, som gerne vil samarbejde med Mø og Alex Vargas.

Til Copenhagen Pride-festen Under The Rainbow, den 16. august, kan vi forvente et show, der gør folk glade:

“Jeg vil have folk til at danse, så jeg er sikker på, man vil se en Theo X, der danser energisk rundt på scenen. En Theo, der er i sit rette es, og det hele lyderskidegodt. Det er jo pride, så det hele skal naturligvis have 100 procent ekstra,” lover han med et stort smil.

 

Se også: Kig Forbi: Highlights fra AXGIL 2018 (1)