Dagen efter Orlando

På trods af terrorangrebet i Florida fortsatte pridefejringen i Boston. Arrangørerne ville ikke give terroristen lov til at ødelægge festen.
Foto: Trond Alexander Tune

Livsglæden sejrede over hadet og angsten: Massemorderen i Florida fik ikke lov til at ødelægge prideprogrammet i Boston.

Den 12. juni vågnede USA op til nyheden om massakren på homonatkluben Pulse i Orlando, Florida. 49 mennesker blev myrdet af Omar Mateen, inden politiet skød og dræbte ham.

Samme weekend i det nordlige USA fejrede Boston pride for 46. gang. Lørdagens parade var gået formidabelt, og søndag var flere pride-gadefester planlagt. Spørgsmålet var, om man skulle aflyse på grund af massakren i Florida?

Nej! Pride-arrangørerne ville ikke lade Omar Mateen ødelægge Bostons prideprogram.

Foto: Trond Alexander Tune

”LGBT-miljøet vil ikke lade sig kue af noget angreb på LGBT’ere eller noget angreb på amerikanere. Det er meget vigtigt, at vi fortsætter med prideprogrammet som planlagt, men også at vi holder et øjebliks stilhed for at mindes ofrene for massakren i Orlando,” sagde Boston Pride-talsperson Ann Murphy til Out & About ved søndagens gadefest, Bay Block Party.

Nattens massakre gik dog ikke upåagtet hen over gadefesten i Boston. Sikkerhedsforanstaltningerne var intensiveret, og ingen blev lukket ind på festområdet uden tjek af deres tasker.

Foto: Trond Alexander Tune

Klokken fire blev musikken afbrudt af stilhed for at mindes de myrdede i Florida. Herefter overtog marokkanskfødte Jalil Zougagh DJ-pulten; En muslim helt anderledes end massemorderen fra Florida, som de fleste på det tidspunkt regnede med var en islamistisk terrorist.

Jalil Zougaghs musik havde sammen med alkoholen sin effekt: Smilene blev bredere, og flere slog sig løs på asfalten i St. James Avenue, hvor gadefesten fortsatte frem til klokken otte om aftenen.

DJ Jalil Zougagh.
Foto: Trond Alexander Tune

Livsglæden havde sejret over hadet og angsten. I hvert fald her, denne eftermiddag i Boston.

Foto: Trond Alexander Tune

 

Læs også: 50 dræbte i skyderiet på Pulse

Se også: Terrorangrebet i Orlando 2016