KULTUR

Cosy-sagen: Lytter til beboerne efter uenighed

Cosy-ejer, Camilla Lantz, er nu gået sammen med Masken Bar om at udbyde et job som vicevært fredag til søndag i de tidlige morgentimer. Her fra en tidligere lejlighed, da smilet var noget bredere end efter de seneste ugers uenighed og kamp for at bevare barens hidtidige morgenbevilling.
Foto: Frank Holm

Cosy og Masken Bar lytter til beboerne og går nu sammen om at udbyde en viceværtlignende stilling. Det er et håndgribeligt resultat af søndagens møde, som blev til i efterdønningerne af sagen om Cosys indskrænkede skænkebevilling. Beboere er begejstrede.

Som bekendt mistede Cosy Bar, blandt andet, 4 timer af sin bevilling, da Bevillingsnævnet – uden partshøring af Cosy – sidst i september bestemte, at baren fremover skal have sine åbningstider indskrænket.

Det skabte stor debat på de sociale medier og Esben Trier Norden fra Facebook-gruppen ‘Beboere i Nørre Kvarter og Pisserenden’ tog, på grund af den store debat, derfor initiativ til et fællesmøde i søndags, hvor både restauratører, beboere og kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) deltog. Ebbesen er også formand for Bevillingsnævnet i kraft af sin borgmesterpost. Det blev et møde, hvor det, som Esben Trier Norden beskriver det, endte med at man “var enige om at være uenige”, men alligevel har mødet altså allerede nu udmøntet sig i et initiativ fra Cosy og Masken.

– Det er da et fantastisk initiativ!!! Jeg håber, at flere af jeres kollegaer i branchen tager idéen op og på samme måde deles om en vicevært, siger en af gruppens medlemmer, Jonas Rugaard, som men respons på det nye initiativ fra de to veletablerede homobarer i Studiestræde.

Lytter til beboerne

– Cosy Bar og Masken Bar lytter faktisk til jer, skriver ejer af Cosy Bar, Camilla Lantz på gruppens hjemmeside i sagen efter annonceringen af det nye jobopslag. Cosy har klaget over Bevillingsnævnets afgørelse, som skal behandles af Kultur- og fritidsforvaltningen. 

For Cosys ejer Camilla Lantz handler sagen nemlig ikke kun om hendes bar, men mere generelt om, hvordan man varsler overfor virksomheder .

Indtil videre må Cosy dog lukke for ølhanerne noget tidligere end gæsterne hidtil har været vant til.

Det er forøvrigt ikke første gang at Cosy Bar lytter til beboerklager. I følge Camilla Lantz har man for ikke længe siden ofret et betydeligt beløb på lydisolering af natklubben.

 

Læs også: Masken og Cosy åbner ’Tunnel of Love’

Se også: Cosy Bar