KULTUR

Ejer efter bevillingsballaden: Det handler ikke om Cosy

For Cosys ejer Camilla Lantz (i midten af billedet) handler bevillingssagen om, hvad vi på sigt vil med vores byer.
Foto: Billede fra Facebook

For ejer af Cosy Bar, Camilla Lantz, handler bevillingsballaden om barens morgenbevilling om meget mere end Cosy – det handler om, hvad vi vil med vores byer.

Der har været skrevet og sagt meget i sagen om den uvarslede indskrænkning af Cosy Bars bevilling tidligere på måneden. Det vakte først og fremmest stort postyr, at indskrænkningen fandt sted uden at man varslede baren.

Det førte hurtigt til en underskriftindsamling, der i skrivende stund har signaturer fra op imod 1000 mennesker, og senest har også næstformanden i Bevillingsnævnet Leif Donbæk (SF) – det nævn, der står bag beslutningen om indskrænkningen af bevillingen – undskyldt processen overfor barens ejer, Camilla Lantz.

For Camilla Lantz selv handler bevillingsballaden dog om meget mere end Cosy:

– Det her handler ikke om Cosy. Det handler om store ting. Hvad vil vi med vores byer? Skal de ligge stille hen, eller vil vi bruge dem? Man er nødt til at bakke op om den her underskriftindsamling, for hvem bliver de næste? Det bliver Nevermind. Så har vi ikke nogen steder tilbage, siger Camilla Lantz til Out & About.

– Alle burde bakke op om det her, for det vedrører os alle sammen. Det betyder noget for vores lille del af LGBT-miljøet, at vi har nogle steder at bevæge os hen, uddyber Cosy Bars ejer.

Tvivler på om underskrifter gør en forskel

Mens Camilla Lantz altså glæder sig over den støtte, der kommer til udtryk gennem underskriftindsamlingen, tvivler hun samtidig på, hvorvidt indsamlingen kan rykke det store her og nu:

– Jeg ved ikke om det kommer til at rykke i forhold til min bevilling nu og her, men jeg tror det kan ændre noget på længere sigt, udtaler Camilla Lantz, der pointerer, at sagen for hende handler om en bred holdning til hvordan man varsler over for virksomheder generelt.

Har indgivet klagebrev

Hun har i kølvandet på sagen indgivet et klagebrev til Københavns Kommune og vil tage initiativer til at holde endnu mere orden på matriklen i weekenden.

– Jeg taler ikke følelser i mit klagebrev, jeg taler kun konkret. Der har ikke på noget tidspunkt været nogen varsling eller nogen dialog om det her. De har ikke effektueret noget af det overfor Cosy Bar og det har jeg simpelthen ikke respekt for, pointerer Camilla Lantz.

Miseren om Cosy Bars morgenbevillinger ser altså næppe ud til at være slut endnu.

 

Læs også: Cosy-sagen: Lytter til beboerne efter uenighed

Se også: Cosy Bar