Cosy bar skifter hænder

Camilla og Britha til Camillas 35-års fødselsdag og 25-års jubilæum på Cosy Bar i 2007. Til højre Cosy Bars tidligere indgang med det gamle logo, som desværre blev ødelagt under renovering af ejendommen.
Foto: Bert Svalebølle

Cosy Bar i Studiestræde i det indre København har de sidste 46 år været drevet af familien Lantz. Nu får den ikoniske bar ny forpagter.

Efter tyve år siger Camilla Lantz nu farvel til Cosy Bar. Den bar hun overtog fra sin mor, der selv overtog baren med sin mand i 1973.

”Jeg har i længere tid overvejet om tiden ikke var moden til, der skulle ske noget nyt. Både for mig personligt og for Cosy Bar. Jeg havde svært ved se, hvordan jeg kunne genopfinde mig mere på Cosy Bar. Så tiden var ligesom kommet til at der skulle ske noget nyt”, fortæller Camilla Lantz ærligt til Out & About.

”Da coronaen så kom og vi måtte lukke ned satte det ekstra skub i den beslutning”, tilføjer Camilla Lantz, der nu helt kan koncentrere sig om at drive onlinefirmaet Lantz Copenhagen, hvor hun sælger sin egen hudplejeserie. Som så mange andre onlinefirmaer oplevede hun også, at hun fik ekstra travlt under coronaen.

Gang i festen på cosy Bar.
Foto: Pilu Ottosen

 

Den nye forpagter på Cosy Bar hedder Melissa Henckmann. Hun har ikke tidligere erfaring fra LGBTQ+ miljøet, men har den helt rette energi til at føre Cosy videre, mener Camilla Lantz.

”Jeg er sikker på hun kommer til at gøre noget godt for Cosy og for miljøet. Hun har både gå-på-mod og en masse spændende ideer”, fortæller Camilla Lantz, der nu glæder sig til for første gang at opleve en pride som gæst.

”Det bliver en helt ny oplevelse for mig efter så mange år i miljøet”, slutter Camilla Lantz.

Efter tyve år siger Camilla Lantz nu farvel til Cosy Bar.
Foto: Bert Svalebølle

Læs også: Cosy Bar (1973)

Se også: Cosy Bar