KULTUR

Copenhagen Pride tilbage til Nørrebro?

Der var ingen problemer da Copenhagen Pride Parade i 2009 gik via Nørrebrogade. Billedet her er fra Nørrebrogade, hvor masser af tilskuere jublede af og med deltagerne i paraden.
Foto: Brian Kjær Capkan

Skal Copenhagen Pride Parade igen gå via Nørrebrogade som det var tilfældet indtil 2010? Det mener en gruppe initiativrige Nørrebro-borgere og lokalpolitikere.

Sisse Marie Welling fra SF København er en af de politiske støtter bag “Regnbuen Tilbage Til Nørrebro”. Hun fortalte i DR P4 onsdag den 28. september, at hun har hørt, at nogle homoseksuelle føler sig utrygge og udsatte på Nørrebro.

Til det siger Copenhagen Pride torsdag i en udtalelse:

”Det er både alvorligt og rigtig trist at København stadig ikke er en tryg by at leve og færdes i for LGBTQ-personer, og det er Copenhagen Prides erfaring, at den utryghed langt fra er isoleret til Nørrebro. Hadforbrydelser og chikane af LGBTQ-personer sker i alle bydele i København, og vi kan kun opfordre til endnu mere politisk fokus og handling på dette område. At skabe mere tryghed i byrummet og i nattelivet er en politisk opgave, og ikke et ansvar der kan hvile på Copenhagen Prides skuldre.”

At fravalget af ruten via Nørrebrogade skulle skyldes episoden med stenkast for år tilbage ved Dronning Louises bro afvises af Copenhagen Pride:

”Copenhagen Pride har på intet tidspunkt fravalgt at gå via Nørrebro på grund af frygt eller bekymring for repressalier. Rygterne om, at dette skulle være årsagen, ønsker vi hermed at mane i jorden en gang for alle.”

Fra Copenhagen Pride Parade 2010 på Nørrebrogade.
Foto: Brian Kjær Capkan

Via Vesterbrogade eller Nørrebrogade i 2017?

Copenhagen Pride Parade har gået fra Frederiksberg Rådhus via Vesterbrogade til Københavns Rådhusplads siden 2011, og det er en rute, Copenhagen Pride vurderer er ideel i forhold til både længde og fremkommelighed.

”Denne vurdering er baseret på både paradedeltagernes feedback, vores egne praktiske erfaringer samt det faktum, at Copenhagen Pride Parade har vokset sig mange gange større end den var tilbage i 2009, da den sidst gik via Nørrebrogade,” skriver Copenhagen Pride. (ruten gik sidst af Nørrebrogade i 2010, red.)

Copenhagen Pride har derfor besluttet at holde fast i den nuværende paraderute via Vesterbrogade i 2017, men håber, at den initiativrige Nørrebrogruppe har lyst til, at samles om at skabe en regnbueevent i bydelen under Copenhagen Pride Week 2017.

”Det hjælper vi gerne med at promovere, for vi er enige i, at alle bydele i København har brug for mere tolerance, kærlighed og mangfoldighed i alle regnbuens farver,” lyder det fra Copenhagen Pride.