Copenhagen Pride 2013

Copenhagen Pride parade 2013.
Foto: Collage

22.000 gik med i paraden til Copenhagen Pride, som blev den største nogensinde. Der var tilmeldt 98 grupper til paraden, der blev sat i gang fra Frederiksberg Rådhus af borgmester Flemming Glenthøj.

Først i paraden gik Amnesty, som er meget aktive i kampen mod den tiltagende homofobi i Rusland og fra homomiljøet sås adskillige store vogne, men også kreative indslag med christianiacykler, kørestole og rollerblades.

Fra regeringen deltog Helle Thorning-Schmidt, Annette Vilhelmsen, Manu Sareen og Christine Antorini. Folketingets fire åbne homoer, Flemming Møller Mortensen, Mogens Jensen, Uffe Elbæk og Simon Emil Ammitzbøll gik også med.

Derudover sås overborgmester Frank Jensen og borgmestrene Pia Allerslev, Ayfer Baykal, Ninna Thomsen og Anna Mee Allerslev. Samt mange kandidater til det kommende kommunal- og regionsvalg, heriblandt Enhedslistens spidskandidat i København, Morten Kabell, og Socialdemokraternes spidskandidat i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen.

Fra homomiljøet sås adskillige store vogne fra barerne og organisationerne, men også kreative indslag med christianiacykler, kørestole og rollerblades. Også erhvervslivet var talstærkt til stede, mens Københavns Kommune i år for første gang deltog i paraden – hvilket havde fået over 100 af kommunes ansatte til at tilmelde sig.

Kafe Knud i Copenhagen Pride Parade 2013.
Foto: Poul Hermann

På Rådhuspladsen kulminerede festen med det store Pride Show, som blev åbnet af Grand Prix-vinder Emmelie de Forest.

Der var flere politikere bland talerne på scenen på Rådhuspladsen og der var især fokus på situationen i Rusland.

Blandt talerne var kultur- og fritidsborgmester, Pia Allerslev, der i sin tale bl.a. sagde følgende: ”Også her i København har vi stadig problemer med hate crimes og hr. og fru hakkebøf, som sidder og siger ukvemsord om homoseksuelle. Til det er der kun at sige: Luk røven og opfør jer ordentligt!”

Amnesty i Copenhagen Pride Parade 2013.
Foto: Poul Hermann
Lambda fra Odense i Copenhagen Pride parade 2013.
Foto: Poul Hermann

Læs også: Pridens historie i Danmark