Chile indfører ægteskab mellem homoseksuelle

Chile bliver det 31. land, hvor homoægteskaber er lovlige. Her set parlamentsmedlemmer under den afgørende afstemning.
Foto: Miguel Crispi / Twitter

I Chile har landets LGBT+ personer fået en ekstra julegave. Fra i dag er det nemlig muligt for to mennesker af samme køn at gifte sig.

Loven der skulle lovliggøre ægteskab mellem to mennesker af samme køn er blevet vedtaget med overvældende flertal af begge kamre i landets parlament.

Hidtil har eneste mulighed for landets LGBT+ personer at få deres partnerskab anerkendt gennem det registrerede partnerskab. Det indførte det sydamerikanske land tilbage i 2015. Den lov gav dog ikke de samme rettigheder som ægteskabet. Blandt andet var hverken adoption eller fælles forældremyndighed en mulighed.

Præsidenten overrasker

Chiles præsident Sebastian Pinara overraskede alle da han tilbage i sommeren 2021 anbefalede at parlamentet bakkede op om lovgivningen der skulle gøre det muligt for to af samme køn at blive gift. Præsidenten havde ellers indtil været en indædt modstander af ægteskab mellem to af samme køn.

Dermed bliver Chile det 31. land i verden der tillader homoægteskaber. I Danmark har det siden 2012 været muligt for personer af samme køn at gifte sig.

Mere om Chile finder du her.

Læs også: Første hetero drag i Drag Race