SAMFUND

Charity ball for Checkpoint

Aids-Fondet mangler stadig en million til driften af Checkpoint.

Checkpoint undgik at skulle lukke flere klinikker og skære i åbningstiden. Der blev i 11. time fundet midler fra forhandlingsreserven. Men Aids-Fondet mangler stadig en million.

Aids-Fondets test- og rådgivningstilbud, Checkpoint, har længe været under massivt pres, da deres tidligere bevilling udløb, og forhandlingerne om Finansloven trak ud. Checkpoint blev dog reddet i 11. time af midler fra forhandlingsreserven, lige inden finansloven blev vedtaget.

Checkpoint kom dermed på finansloven med to millioner kr. i 2023. Det beløb er desværre ikke helt nok til at køre klinikkerne videre med samme høje kvalitet. Det koster nemlig tre millioner kroner at drive Checkpoint-klinikkerne i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Nu har en række initiativtagere fra LGBT+ miljøet imidlertid slået sig sammen og inviterer til Charity Ball for Checkpoint den 17. maj kl. 15-17 i Akvariefoyeren i Tivoli.

”En kæmpestor del af vores målgruppe er ikke trygge ved at gå til egen læge, og da vi har brug for at beskytte LGBTQIA+ personer, der har været udsat for seksuelle overgreb, at få udryddet klamydiaepidemien blandt unge og generelt at sikre en fair og inkluderende adgang til seksuel sundhed, er det vores pligt som samlet community, at støtte Checkpoint i deres kamp for finansiering. Derfor er vi glade for og stolte af at være med til at lave dette Charity Ball”, udtaler Copenhagen Prides organisatoriske forperson, Benjamin Hansen

Ballets højdepunktet vil være et runwayshow, hvor dragqueens og en masse supportere fra LGBT+ miljøet vil fremvise donerede auktionsstykker.  Runwayshowet er samtidig startskuddet på en uges online auktion. Her får du muligheden for at få fingrene i Lina Rafns vilde garderobe og nøje udvalgte pieces fra Barbara Moleko, Sara Bro, Nikolaj Storm, Abdel Aziz Mahmoud og Bryan Rice.

Du kan blandt meget andet også byde på kunstværker doneret af blandt andet Noa Gammelgaard, en cykel fra MATE. og unikke koncertoplevelser fra Queer Music Agency.

Alle indtægter fra auktionen går ubeskåret til Checkpoints arbejde for seksuel sundhed for alle.

Vil du byde på auktionsstykkerne ? Auktionen går live under showet onsdag d. 17. maj kl. 15 og løber til onsdag d. 24. maj kl. 20. Byd her.

Læs også: Ekstrabevilling redder Checkpoint-klinikker – for nu