SAMFUND

Danmark færdig

Reiley måtte torsdag aften kigge langt efter en finaleplads. Danmark ude af årets Eurovision.                            Foto: Sarah Louise Bennett.

Endnu en dansk nedtur ved Eurovision. Danmark atter sendt ud i Grand Prix kulden, før det for alvor bliver sjovt.

Forhåbningerne om at nå finalen ved dette års Eurovision i Liverpool blev atter skudt i sænk. Seerne var ikke hooked på det danske bidrag “Breaking My Heart”. Det er næsten blevet en ny dansk tradition, at det danske bidrag ikke når videre end til semifinalerne.

Dermed udeblev også en fuldendt nordisk triumf i Liverpool, for hverken Danmark eller Island kunne gøre vore nordiske brødre kunsten efter og sikre en finalebillet.

Det så ellers længe ud til at Danmark ville klare skærene. Bookmakerne havde Danmark på en tiendeplads og dermed i finalen. Men til sidst dumpede vi ned på en trettende plads. Med den danske exit i semifinalen fik bookmakerne ret.

At Danmark atter ikke når finalen må give tid til eftertanke hos cheferne i DR. Hvad vil man overhovedet med Grand Prixet?

Chefen for det danske Melodi Grand Prix, Erik Struve Hansen mener ikke, at DR er for dårlige til at udvælge sange, som også vil gøre sig i Europa.

“Feltet i det danske Melodi grand Prix år var utrolig forskelligt og mangfoldigt og jeg synes vi valgte en sang, der er så meget nu”, udtaler Struve Hansen efter den danske nedtur.

Reiley selv havde ikke lyst til at møde den danske presse. Han tog direkte tilbage til hotellet efter det stod fast, at den danske fest sluttede i semifinalen.

Sidste danske finaleplads ligger tilbage i 2019, hvor Leonora sang Danmark til en hæderlig tolvteplads med sangen “Love Is Forever”.

Efter aftenens anden semifinale står det fast at det er Albanien, Cypern, Estland, Belgien, Østrig, Litauen, Polen, Australien, Armenien og Slovenien, der går videre til lørdagens store finale.

Meget mere om Melodi Grand Prix og Eurovision finder du her.

Læs også: Nordisk røvfuld til Europa