KULTUR

Camilla designer skjorter til lesbiske

Camilla Kring i en af sine egne designede skjorter.
Foto: Andreas Houmann

Camilla Kring balancerer en international karriere med kone og børn på hjemmefronten, og en ustoppelig trang til hele tiden at komme videre. Nu er hun aktuel med en ny kollektion af eksklusive skjorter til kvinder og på forsiden af Out & About i februar.

Den 41-årige Camilla Kring er uddannet civilingeniør i teknisk fysik og ledelse, og har en ph.d. i balancen mellem arbejdsliv og privatliv fra Danmarks Tekniske Universitet. -Og den kan være nyttig for den travle karrierekvinde, som er indehaver af konsulentvirksomheden Super Navigators ApS.

”I de sidste 14 år har jeg arbejdet med at skabe de bedste arbejdspladser i organisationer i 17 lande. Flere af mine kunder er kåret som nr. 1 i Great Place to Work konkurrencen i Europa. Jeg har netop været interviewet til New York Times og til canadisk radio om mit arbejde i Super Navigators”, fortæller Camilla Kring fra Israel, hvor hun netop har afsluttet en travl arbejdsuge, da interviewet finder sted.

Basen er hjemmet på Amager, hvor hun sammen med sin kone Iben har tvillingerne Christian og Eva på fem år samt to norske skovkatte.

B-menneske

Mange af os kender trangen til at kaste vækkeuret pokker i vold, når det morgen efter morgen vækker os på et ulideligt tidligt tidspunkt. Den følelse kender Camilla Kring også, og hvor vi andre slæber os selv og ungerne af sted, så har hun valgt at gøre noget ved tidens tyranni.

”Jeg er stifter af B-Society (B-samfundet), og kæmper for senere mødetider i skolen og på arbejdspladser. B-Society har medlemmer i 50 lande. Jeg er ekspert i døgnrytmer, og hvordan viden om kronobiologi (studiet af menneskets døgnrytmer) kan implementeres i uddannelsessystem, arbejdsmarked og familieliv”, fortæller Camilla Kring, og uddyber sin viden på området; ”Det at leve i takt med sit indre ur har en stor betydning for vores helbred, livskvalitet og produktivitet. Døgnrytmen er en sove-vågen-rytme. Døgnrytmeforskningen handler således om, at mennesker foretrækker at sove og være vågne på forskellige tidspunkter”.

Camilla Kring er desuden forfatter til bøgerne Livsnavigatøren (Børsens Forlag, 2006), Supernavigatør (Gyldendal Business, 2011) og den anmelderroste ”Jeg er B-menneske – Kampskrift for et samfund, der understøtter alle døgnrytmer” (Gyldendal, 2015). Derudover har hun skrevet den engelske bog ”Life Navigation – toolbox to improve your work-life balance”, og er medstifter af Tænketanken Bæredygtigt Arbejdsliv.

Webshop en gave til sig selv

I december lancerede Camilla Kring webshoppen PenQueens.com, hvor hun sælger skjorter specielt designede til kvinder.

– Hvordan fandt du frem til, at der er et marked for specialdesignede skjorter til kvinder?
”Jeg elsker skjorter med manchetknapper, og da det er svært at finde skjorter med dobbeltmanchet til kvinder, valgte jeg at starte mit eget skjortefirma, PenQueens ApS.

– Hvad er det særlige ved dem, som du ikke kan få andre steder?
”En PenQueen-skjorte har altid dobbeltmanchet, så man kan bruge manchetknapper samt mange knapper, så den sidder godt henover brystet. Der er fem forskellige styles i størrelserne 38-46. Alle skjorter er 97 procent bomuld og 3 procent elastan samt ØKO-TEX.

– Hvem er din primære målgruppe?

”Det er lesbiske og businesskvinder verden over. Jeg ved ikke, om der er et marked for ”Shirts for Lesbians in Business”, men det værste scenarie er vel, at jeg har skjorter til resten af mit liv…”, griner Camilla Kring, og fortæller videre, at PenQueens var en gave til hende selv, da hun fyldte 40 år.”Jeg tænkte, at sidst jeg startede et firma var i 2005, og at det efterhånden var mange år siden, så nu måtte jeg give mig selv den gave at starte et nyt firma. Jeg har drømt om at starte PenQueens ApS i mange år, og det er en fantastisk følelse, at jeg er gået fra skjorte-idéer til at skjorterne nu er på mit kontor på Vandkunsten”.

Camilla Kring har hele verden som sin arbejdsplads, men har alligevel overskud til hele tiden at starte nye projekter.
Foto: Andreas Houmann
En livsstil

Camilla Kring har indrettet et prøverum på sit kontor, hvor det er muligt at kigge forbi og prøve skjorterne, hvis man sender en e-mail til hello@penqueens.com. Vandkunsten ligger et par minutters gåtur fra Regnbuepladsen.

– Hvordan er skjorterne blevet modtaget?
”PenQueens blev lanceret i december 2018, så det er for tidligt at sige noget om, hvordan det kommer til at gå med salg af skjorterne. Jeg har pt solgt skjorter i Danmark og i Canada”.

– Har du planer om yderligere tiltag eller produkter?
”I første omgang vil jeg se, hvordan det går med salget af min første kollektion af PenQueen-skjorter”.

– Det kræver tid at være selvstændig. Hvordan finder du balancen mellem det og din øvrige karriere?
”Jeg startede Super Navigators ApS i 2005, og jeg har været selvstændig i 14 år. Herudover er jeg stifter af B-Society og nu PenQueens ApS. Det er en livsstil. Jeg ville dø, hvis jeg skulle være på den samme arbejdsplads fra 8-16 fra mandag til fredag. Jeg elsker at arbejde på forskellige tidspunkter og i mange forskellige lande”, fortæller Camille Kring, der har en travl kalender foran sig.
Da interviewet finder sted via e-mail, er hun i Israel, og ugen efter skal hun arbejde med virksomheder så forskellige steder som Nyborg, Bruxelles og Geneve.

”Herudover spiller jeg fodbold i Pan Fodbold”, tilføjer Camilla Kring, og det føles helt naturligt, at dét har hun også tid til.