KULTUR

Café Obelix kæmper videre

Foto: Café Obelix / Facebook

Asterix og Obelix har aldrig opgivet uden kamp, og det kommer Café Obelix heller ikke til. Caféen anker Sø- og Handelsrettens dom, der pålagde den at skifte navn og betale en stor erstatning.

Café Obelix på Vesterbros Torv i København blev i midten af december dømt for at have misbrugt navnene på tegneserieheltene Asterix og Obelix. Dommen pålagde caféen at skifte navn og betale en erstatning på 600.000 kr. til det franske forlag Albert René. Caféen blev også pålagt at opgive sit internetdomæne og slette sine profiler på Facebook, Instagram og andre sociale medier inden den 19. februar 2018.

Café Obelix har nu anket dommen

”Vi har anket afgørelsen til Østre Landsret, fordi vi mener, at dommen var forkert, og at landsretten dermed vil komme frem til et andet resultat,” siger Café Obelix’ advokat Gitte Løvgren Larsen fra Sirius Advokater til Finans.

Modparten i sagen ser med sindsro frem til den kommende retssag i Østre Landsret.

”Vi havde håbet, at denne sag kunne afsluttes ved Sø- og Handelsretten, hvor vi jo i øvrigt vandt klart. Men nu går vi seriøst til sagen i Østre Landsret og føler os sikre på, at man her vil komme frem til det samme resultat”, siger John Kahlke fra advokatfirmaet Koch/Christensen, der repræsenterer det franske forlag Albert René i sagen.

Café Obelix har ligget på Vesterbros Torv siden 1993, og er siden 2009 blevet ejet og drevet af Investeringsselskabet af 1. juli 2008 ApS.
Ifølge selskabet fik den tidligere ejer af caféen i 1993 tilladelse til at bruge Obelix-navnet og billeder af figuren af forlaget Gutenberghus.

Selskabet mener også, at det franske forlag har været for længe om at reagere på de påståede rettighedskrænkelser.

I dommen fra Sø- og Handelsretten blev der dog lagt vægt på, at Café Obelix ikke har bevist ”at have nogen form for adkomst til sin udnyttelse af Albert Renés rettigheder”.

Ankesagen i Østre Landsret forventes at tage et års tid.