Dansk HOMO-Historie

Bøssebarernes eneste rigtige dronning er taget fra os (2019)

Mor Britha var altid klædt på til fest. Foto: Privat fra Facebook

Lørdag den 2. marts 2019 sov Britha stille ind efter kort tids sygdom. Britha har for mange altid været der og var i mange år en slags ”reservemor” for mange unge bøsser, der kunne græde ud og få trøst ved hendes skulder.

Britha blev bisat onsdag den 13. marts 2019 kl. 12.30 i Gentofte Kirke. Det var en offentlig begivenhed, da familien ønsker at inkludere miljøet, 
både ved bisættelsen og det efterfølgende arrangement.

I 1973 overtog Britha og hendes mand Ole Cosy Bar. Ole der havde flere andre værtshuse, gik også under øgenavnet Ole Kaffebar. Da de overtog Cosy i 1973, var det at være homoseksuel stadig ikke noget man talte så højt om, men Cosy formåede at være meget diskret og var dengang kun besøgt af mænd.

Ole var populær blandt bøsserne, men det var sværere for Britha at blive accepteret. Først da parret i slutningen af 1970’erne overtog Martini Bar (nu Dubrovnik), som var et morgenværtshus for homoseksuelle mænd, fandt bøsserne ud af Britha ikke var så farlig og at hun ikke ville stjæle deres mænd. Så hurtigt skiftede bøssernes holdning til Britha og hun blev nu accepteret, og blev da også en markant skikkelse og personlighed der har betydet meget for mange bøsser og for miljøet. Nogle kaldte hende også for miljøets Florence Nightingale.

At Britha var populær i homo-miljøet er der ingen tvivl om, dette ses også af Camillas Facebook profil, hvor der er kommet mange kondolencer og flotte ord der bekræfter af mange holdt af Britha og vil savne hende, vi bringer et par af dem her.

 

Ære være Brithas minde, vi er mange der vil savne dig.
Bert Svalebølle

 

Læs også: Cosy Bar åbner med max lækkerhed