Barerne er med i genåbningsplanen

Bo bag baren på Masken med et stort smil, vil snart kunne servere kolde fadøl for gæsterne.
Foto: Bert Svalebølle

En uklar formulering i regerings genåbningsplan skabte forvirring, det var ordene ”med videre” i ”restauranter og cafeer med videre,” der skabte en del tvivl om, hvorvidt barer og værtshuse på lige fod med restauranter og caféer var med i genåbningen.

Erhvervsministeriet skriver i et skriftligt svar til Jyllands-Posten den 24. marts 2021, at barer og værtshuse er omfattet på lige fod med restauranter og caféer som serveringssteder i henhold til rammeaftale om plan for genåbning af Danmark.

”Det betyder, at også barer og værtshuse, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt, kan åbne for udeservering med krav om coronapas fra den 21. april og indendørsservering fra den 6. maj.”

”Nattelivet, herunder natklubber, diskoteker mv., hvor der fx er dansegulv og få siddepladser, vil dog fortsat skulle holdes lukket.”

“Kravet om begrænsede åbningstider for serveringssteder samt forbuddet mod salg af alkohol mellem kl. 22-05 opretholdes, indtil man er længere henne i genåbningen,” skriver Erhvervsministeriet.

Først når alle danskere over 50 år, der ønsker det, er blevet vaccineret, vil samfundet kunne genåbnes næsten helt. Men der vil dog nok stadig gælde restriktioner både i nattelivet og i forhold til større arrangementer.

Kilder: Jyllands-Posten og TV2

 

Læs også: Skrotter omdiskuteret nattelivsplan for København

Se også: Ministerium bekræfter: Værtshuse er med i genåbningsplanen