ANMELDELSER

At kvæle sin datter

Foto: Lotte Leth Nielsen

I Rusland er de sociale normer skrækindjagende

I 2013 indførte Rusland et forbud mod ’homoseksuel propaganda’. Der bliver slået hårdt ned på LGBTQ+ personer, der demonstrerer eller på anden måde falder under forbuddet. Men de sociale normer er mindst lige så forfærdelige.

Vigtigt indblik

Lotte Leth Nielsen har lavet en kort dokumentarfilm, der giver os et vigtigt indblik i de hårde betingelser for vores artsfæller i det pseudo-demokratiske land, Rusland. Hvor vi normalt kun hører om overtrædelse af menneskerettighederne fra myndighederne side, viser filmen stigmatiseringens vigtighed inden for familierne. Filmen er et portræt; et stillbillede af en situation, der ikke umiddelbart ser ud til at ændre sig. Der er hverken politisk vilje eller social grobund.

Smukke og farvemættede billeder understøtter dokumentarens stemning.                   Foto: Lotte Leth Nielsen

Hvem er jeg?

Gennem personlige samtaler møder vi en række unge russere uden tydelig kønsidentitet, hvilket fortæller om den tredje problematik: Hvad er jeg skabt til? Hvad er min identitet? I et ikke-inkluderende samfund som det russiske er det svært at få plads til den personlige udvikling. Som om der ikke var problemer nok. Citat: ”Min mor sagde, at hun ville kvæle mig med sine egne hænder, hvis jeg fortalte min mormor, at jeg er sammen med en pige.”

Intenst billedunivers

Lotte Nielsen bruger en række metaforer og smukke, farvemættede billeder til at understøtte stemningen og kompleksiteterne i det unge miljø. Hun er en dansk kunstner med bl.a. fem film på sit CV og lægger i sit arbejde vægt på både det kunstneriske udtryk og de socialpolitiske aspekter. Filmen får premiere på et 7 x 4 meter stort lærred i Nicolaj Kunsthal den 12. august 2021 samtidig med starten på Copenhagen 2021. Filmen spiller til den 22. august.. Få yderligere oplysninger her.

Letter From St. Petersburg, Frau Film 2021, instruktion Lotte Leth Nielsen, 17 minutter. Premiere den 12. august 2021.

 

Læs også: Montenegro anerkender første registrerede partnerskab