ANMELDELSER

Arenas Halloween Cirkus er skræmmende

Foto: Halloween Cirkus

Det er dejligt som Arenas Halloween Cirkus leger med kønsidentiteter, og der er flere fine artistnumre, men så er alt positivt også nævnt. Arenas Halloween cirkus er skræmmende – dårligt!

Ideen om at lave et Halloween Cirkus hen over efterårsferien er superfin. Ikke mindst fordi det giver god mulighed for børn og voksne at opleve cirkus lidt uden for den traditionelle cirkussæson, der jo typisk er sommerhalvåret. Og fin cirkus er det da også, som Arena præsenterer i Halloween Cirkus på teltpladsen på Bellahøj: Der er en stribe rigtig fine og dygtige artister i manegen og under teltets top. Artister der trækker forestillingen op!

Derfor er det også helt urimeligt at de i præsentationen af Arenas forestilling, der spiller til den 31. oktober skriver følgende: + verdens skrækkeligste ægte cirkusartister. Faktisk burde netop artisterne fremhæves for det gode i forestillingen, og dermed på ingen led nedgøres. Heller ikke selvom det måske er ironisk ment.

Gode artistnumre trækker op

Artisterne i Arenas Halloween Cirkus er faktisk ganske gode. Der er De Skæggede Tvillingesøstre Duo Costache, der optræder med Perch, den blinde knivkaster i skikkelse af klovnen José Michel, Zora, også kaldet Fru Drageånde, der spyr ild, og endelig trapezartisterne Flying Wulber, eller som de i forestillingen kaldes, Flagermusene fra Wuhan Clan.

Hver især laver de flotte numre, der er underholdende og gør cirkus værd at se.

Duo Costache, iført skæg og blond paryk, laver et flot nummer med perch, det vil sige balancekunst på høj stang, mast, placeret på skuldre eller pande af person stående på jorden, og med person balancerende i toppen af masten. De leger fint med kønsidentiteter samtidig.

Den Blinde Knivkaster, klovnen José Michel, får, sammen med den til lejligheden opfundne cirkusdirektør Owen Hall, spillet af Patrick Spiegelberg, en publikummer til at være centrum for knivkasterklovnen. Publikummeren, Thomas denne aften, bliver spurgt om hvilken kønsbetegnelse der ønskes, hvortil svaret lyder han. Flot af cirkus også tager denne kønsidentifikation op som del af forestillingen, hvori også indgår de førnævnte “skæggede tvillingesøstre”.

Leges med kønsidentitet bliver der også med Frk. Tagbrand, der optræder i stor kjole, for senere i forestillingen finder vi ud af, at det er en mand, nemlig Patrick Berdino, der gemmer sig i kostumet. Endnu en leg og identificering som mange ikke mindst fra LGBT+ miljøet kan nikke genkendende til, og som andre ingen skade tager at lære lidt om.

Med til artisttruppen der skal fremhæves er også Zora, der spyer ild, så det er en lyst. Dog dette skal ikke prøves hjemme lyder det formanende under forestillingen.

Også Flying Wulber laver et flot flot trapeznummer højt oppe under teltdugen. Det er mig så en gåde, hvorfor de også præsenteres som Flagermusene fra Wuhan Clan, alt mens det over højtaleranlægget i et af deres numre kontinuerligt og til meget høj, men velkomponeret cirkusmusik lyder Wuhan, Wuhan, Wuhan, Wuhan. Men selvfølgelig det er jo halloween der er temaet, og det giver tydeligvis nye muligheder.

Fin fin musik

Når alt dette er nævnt skal yderligere en positiv ting nævnes nemlig musikken til forestillingen. Den var spændende, anderledes, og med nogle super gode rytmer, som gjorde at man have lyst at høre mere. En del af musikken var komponeret af Clemens, der selv optræder i cirkus. Derudover stod DJ Pumpkin aka Milad ‘Genius’ Gilani og Silje Kronow for musikken.

Musikken blev spillet meget højt, så højt at den ofte overdøvede den heftige ordveksling, der var mellem to af de optrædende, undskyld udtrykket, pauseklovne, der skulle binde forestillingen sammen.

De to var Szkrækilda, spillet og sunget af Szhirley, og McClawn, spillet og sunget af Clemens. Sidstnævnte havde også stået for manuskript og instruktion.

Skræmmende dårlig lyd

Szkrækilda og McClawn spiller et ægtepar i forestillingen. Hun lider af hikke, og hader samtidig børn. Han vil forsøge at forskrække hende, så hun bliver sin hikke kvit. Mange forsøg gøres ved brug af blandt andet farlige artistnumre som tidligere beskrevet. Samtidig indgår en række figurer omkring hele halloween-universet, der indfanger artisterne, når de hver især er færdige med deres optræden. Det alt mens Szkrækilda og McClawn skrigende og råbende løber rundt i cirkusteltet. Lyden er skræmmende dårlig, det er vel halloween, at det er svært at følge med i, hvad de skriger og synger.

Retfærdigvis skal det nævnes, at en del af børnene syntes det var morsomt og fulgte fint med, mens der var voksne der forlod forestillingen allerede under første akt. Min medanmelder og jeg overvejede det samme, men valgte at blive alene for at få de gode artisters optræden med.

Selv fremhæver Cirkus Arena at Halloween Cirkus er en familieforestilling, hvor musical, komedie og spændingen fra cirkus blandes til en ny banebrydende totaloplevelse i skikkelse af en humoristisk gyser.

Herfra er til sidst kun at nævne, at det er artisternes præstationer, der sammen med musikken trækker Arenas Halloween Cirkus op på tre stjerner hos Out & About.

Fakta om Arena Halloween Cirkus

MEDVIRKENDE

Szkrækilda: Szhirley

Cirkusdirektør Owen Hall: Patrick Spiegelberg

McClawn: Clemens

Frk. Tagbrand: Patrick Berdino

+ verdens skrækkeligste ægte cirkusartister

De Skæggede Tvillingesøstre: Duo Costache (Perch)

Den Blinde Knivkaster: José Michel (Klovn)

Fru Drageånde: Zora (Ildspyer)

Flagermusene fra Wuhan Clan: Flying Wulber (Trapezartister)

The Electric Boogiemen: Clara Fie Frisken, Flora Foldenlund, Hector Frisken og Philip Elbech (Dansere)

KREATIVT TEAM:

Manuskript og instruktion: Clemens

Koreografi: Steen Koerner

Musik: Clemens, DJ Pumpkin aka Milad ‘Genius’ Gilani og Silje Kronow

Forestillingen er en co-produktion mellem Clemens og Cirkus Arena.

Spilleperiode: 13. oktober til 31. oktober.

Spilletider og billetter finder du her.

Læs også: Kærlighed mellem to mænd bliver omdrejningspunktet i nyfortolkning af Ikaros