SAMFUND

Amigo Sauna lukker på mandage

Tidligere gik mange i byen eller på sexclubber for at finde en partner eller søge sex. Men i dag er der andre muligheder som for eksempel Boyfriend og Grindr.

De nye kontaktmuligheder rammer især saunaer og sexklubber, hvor de fleste har kunnet mærke en stor nedgang i besøgstallet. Men da udgifterne stadig er nær de samme, så har nogle valgt at lukke eller skære ned på udgifterne.

Amigo Sauna i Studiestræde har derfor fra mandag den 29. august valgt at holde lukkedag om mandagen. Dog vil der været åbent om mandagen, hvis mandagen er en helligdag.

 

Kun for mænd – men hvor længe?

Amigo Sauna var tidligere kun for mænd. Men man har i nogen tid også tilladt adgang for transkønnede.

Vi har spurgt Amigo Sauna, om det er alle transkønnede, som har adgang. Her oplyser ledelsen, at man som udgangspunkt skal have noget mellem benene.

Hvis der ikke fremover kommer flere på tirsdage og onsdage, så kan disse dage også på sigt blive lukkedage.

Men spørgsmålet er, om en klub kun for mænd, af en så gigantisk størrelse og på en så dyr adresse, hører fortiden til i København? Amigo Sauna ser da også på, om det i fremtiden vil være nødvendigt at åbne for alle nogle dage om ugen for at få økonomien til at hænge sammen.

Følg med på Amigo Saunas hjemmeside her.

 

Den første store nedgang

Den første store nedgang i besøgstallet mærkede saunaer og sexklubber i slutningen af 80’erne og starten af 90’erne. Her påvirkede hiv og aids bøssernes sexvaner, og mange døde.

I dag er er der ikke længere så meget fokus på hiv og aids, fordi aids ikke længere er en dødsdom. Det er også relativt få mennesker, som får diagnosen aids i Danmark, hvilket hænger sammen med den effektive medicinske behandling, der findes mod hiv.

Se mere på: AIDS-Fondet

 

Læs også: AIDS-Fondet: Ny vaccinestrategi mod abekopper en god begyndelse