AIDS-Fondet: Ny vaccinestrategi mod abekopper en god begyndelse

Lars Christian Østergreen.
Pressefoto.

Sundhedsstyrelsen melder endelig ud med en ny strategi mod abekopper, så de mest udsatte kan blive vaccineret og AIDS-Fondet står klar til at hjælpe Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har netop meldt ud, at man nu vil tilbyde vaccine mod abekopper til de mænd, som har sex med mænd, der er i størst risiko for at blive smittet.

AIDS-Fondet, der længe har efterlyst handling fra Sundhedsstyrelsen, mener er en god begyndelse og nu skal strategien omsættes til handling.

– Vi skal i gang med at vaccinere målgruppen hurtigst muligt. Det kan kun gå for langsomt. Vi kan se, at smitten stiger uge for uge, og det samme gør bekymringen. Målgruppen ved, at der er en vaccine, og man vil gerne beskytte sig selv og sine partnere, siger Lars Christian Østergreen, som er direktør i AIDS-Fondet.

AIDS-Fondet tilbyder derfor Sundhedsstyrelsen, at man kan bruge organisationens test- og rådgivningsklinikker til at rulle vaccineprogrammet hurtigst muligt ud.

Behov for flere vacciner

I første omgang er det udelukkende mænd, der har sex med mænd, som lever op til kriterierne for den forebyggende behandling PrEP, eller hiv-positive fra målgruppen, der kan få vaccinen.

– Det er det helt rigtige sted at begynde, men det er vigtigt, at Sundhedsstyrelsen allerede nu kigger på, hvordan Danmark får flere vacciner, så målgruppen kan udvides. Vi har en unik mulighed for at stoppe epidemien, hvis vi handler hurtigt. Den mulighed skal vi udnytte, siger Lars Christian Østergreen.

AIDS-Fondet er i dialog med Sundhedsstyrelsen om, hvordan vaccineindsatsen kan styrkes. Samtidig arbejder organisationen sammen med Sundhedsstyrelsen om en målrettet informationsindsats til målgruppen.

 

Se også: AIDS-Fondet

Læs også: Pride: Nørrebro Bryghus og AIDS-Fondet lancerer ny øl