KULTUR

Alle bøsser søger…

Jeff André-Brylle og Anders Bendiksen.
Foto: Frank Holm

Ny dansk facebookside skal styrke sammenholdet, skabe netværk og øge respekten blandt homoseksuelle mænd.

Alle bøsser der søger i Danmark” hedder siden på Facebook, der for ni måneder siden så dagens lys. Siden, der bestyres af Anders Bendiksen og Jeff André-Brylle, har i dag godt 1200 brugere.

”Vi fik ideen til siden, fordi vi gerne ville lave et sted for homoseksuelle mænd, hvor de uden hetz og drama åbent kunne debattere og tale med hinanden på lige fod”, fortæller Jeff André Brylle.

”Al den drama og hetz som vi synes, foregår mange steder på nettet, vil vi ikke have på vores side”, tilføjer Anders Bendiksen.
Derfor holder de to meget på, at tonen skal være god, og man skal kunne debattere og diskutere med hinanden uden at svine hinanden til, selv om man er uenige.

Mød nye mennesker

”Vi vil med denne side også gerne prøve at give folk mulighed for at møde nye mennesker, eller give folk mulighed for at skabe sig et godt netværk.

Derfor opfordrer vi brugerne til at arrangere biografture, filmaftner eller bare mødes til en øl på den lokale homobar. Vi vil gerne helt ud i de små byer, hvor der ikke er så mange tilbud til bøsser”, fortæller Anders Bendiksen.

Selv har de to sideansvarlige arrangeret både by- og biografture. Også til priden i både Aarhus og København var gruppen repræsenteret med en vogn, så de af gruppens medlemmer, der gerne ville deltage i en pride, men ikke havde nogen at gå sammen med også kunne deltage.

”I sommers arrangerede vi også et lille sommermøde på Bornholm. Her var vi meget spændte på, hvor mange der egentlig ville dukke op. For os er Bornholm et lidt glemt sted, når vi taler om homoseksuelle og muligheder for at mødes. Men der dukkede faktisk syv op, og vi fik en kanon hyggelig sommeraften”, fortæller Anders og Jeff.

Et eksempel de to håber, de mange brugere følger, og laver deres egne arrangementer.

”Vi ved godt, at det er nemmere at lave arrangementer i København eller de større byer, men vi opfordrer alle til at finde på noget, så også de bøsser, der bor i de mindre byer kan mødes med ligesindede”, lyder det samstemmende fra de to.

Et godt eksempel på netop dét var en fyr, der gerne ville arrangere en biograftur i Aalborg.

”Her dukkede der så fire andre op. Det er for os en succes, for de fire havde jo ellers bare siddet alene derhjemme”, fortæller Anders.

En fed og god tone

Der bliver gjort meget for, at tonen på siden er meget inkluderende, så også bøsser uden det store netværk føler sig velkommen.

”Vi prøver med dagens spørgsmål, hver dag at skabe en debat blandt brugerne, og lægger op til at man udveksler holdninger”.

Det kan i længden måske udvikle sig til venskaber. Det håber de to administratorer i hvert fald på.

Også brugernes fødselsdag bliver der gjort noget ud af.

”Vi hejser naturligvis flaget for de brugere, der har fødselsdag. Et tiltag vi har fået stor positiv tilbagemelding på”, fortæller Ander Bendiksen.

Både Anders og Jeff mener ikke, at siden skal ses som en konkurrent til de mange andre homosider, der findes på Facebook. Den skal mere være et ekstra tilbud til homoseksuelle mænd. Og det at man er en homoseksuel mand, er faktisk også det eneste krav for at være med i gruppen.