SAMFUND

Fluid Festivalen indtager atter Gl. Strand

Hausfrau optrådte sidste år på Fluid Festivalen på Gl. Stand. Også i år er der et omfattende musikprogram.
Foto: Fluid Festival.

Fluid Festival indbyder fra den 17.- 20. august igen til fire festlige dage, hvor der fokuseres 100% på kvinder, gender queers og non-binære identiteter.

Fluid Festivalen opstod sidste år som en del af Copenhagen 2021. Den viste sig at opfylde et stort behov. Derfor har arrangørerne fra sidste år valgt at fortsætte festivalen i selvstændigt regi. Fire dage med et omfattende musik- og kulturprogram på Gl. Strand under Copenhagen Pride-ugen.

Festivalen der er den første af sin type i verden rammer lige ned i en yderst aktuel dagsorden, som internationalt er i rivende udvikling. Mennesker fra alle verdensdele og samfundslag vil have friere rammer til at definere og udtrykke sig i forhold til kønsidentitet, kønsudtryk og kærlighedsorientering.

Det afspejles også i festivalens omfattende program, der kommer til at repræsentere og eksponere Fluid Festivalens DNA. Et alsidigt musikprogram, der blandt andet omfatter 20 koncerter, et Talkprogram og “Godnatfilm-festivalen. Alt med fokus på og repræsentation af artister, debattører og musikere, der definerer sig som LBT+ kvinder, Gender queers eller Non-Binære.

Hyldest til styrke, talent og glæde

“Fluid Festival er en fælles hyldest af styrke, talent og glæde. LGBT+ kvinder, genderqueers og non-binære musikere og kunstnere er markant underrepræsenteret på den danske kulturscene og med Fluid-programmet gives scenen, opmærksomheden og ordet til den store oversete talentmasse og navnlig det yngre mangfoldige vækstlag”, fortæller festivalens leder Eva Bøggild.

Samtidig indtager Fluid Festival en af Københavns ældste og smukkeste pladser. Festivalen indrettes i respekt for pladsen og alle vil føle sig velkomne på en festival, hvor æstetik og inklusion har høj prioritet.

Fluid Festival der fra 17.-20. august indtager en af Københavns ældste og smukkeste pladser på GL. Strand har indrettet festivalen med den største respekt for pladsen.

“Æstetik og inklusion har højeste prioritet. Alle skal føle sig velkomne på festivalen”, fortælle Eva Bøggild.

“Vi har desuden en klar bæredygtighedsstrategi. Det er målet, at festivalen bliver førende indenfor viden om bæredygtige by-events og at viden og erfaringer deles med kolleger blandt Københavns eventarrangører”, tilføjer hun.

Meget mere og Fluid Festivalen finder du her.

Læs også: Her er programmet for Copenhagen Pride Week