SAMFUND

AIDS-Fondet udvider HPV-vaccinationspogram

Foto: Modelfoto

Stor interesse blandt unge for at blive vaccineret mod HPV-virus fører til udvidelse af projektet.

I samarbejde med Sundhedsstyrelsen har AIDS-Fondet siden begyndelsen af februar tilbudt gratis HPV-vaccination til drenge, der er til drenge.

Oprindeligt var det planen, at drenge og unge mænd i målgruppen skulle have mulighed for at blive vaccineret hos egen læge. De praktiserende lægers organisation, PLO, har imidlertid valgt at stå uden for projektet. Det har medført, at efterspørgslen fra starten har oversteget vores kapacitet.

Stor interesse

For at imødekomme den store interesse forlænger vi nu åbningstiderne i AIDS-Fondets tre Checkpoints i København, Aarhus og Odense og udvider desuden tilbuddet til Aalborg. Udvidelsen firedobler vores kapacitet fra 36 til 132 stik per måned.

Udvidelsen sker efter aftale med Sundhedsstyrelsen, der finansierer pilotprojektet, som løber til udgangen af 2018 og altså giver drenge, der er til drenge, mulighed for gratis at blive vaccineret mod HPV.

”Lige siden vi gav det første stik i begyndelsen af februar i år, har vi oplevet en overvældende interesse. Drenge og unge mænd har bogstaveligt talt stået i kø for at blive HPV-vaccineret. Men da vi jo indtil videre er den eneste implementerende aktør i programmet, har efterspørgslen langt oversteget, hvad vi har haft kapacitet til”, siger AIDS-Fondets direktør Andreas Æbelø og fortsætter:

”Det er meget glædeligt, at vi nu kan udvide åbningstiderne og oven i købet fra og med den 18. april kan tilbyde vaccination på Aalborg Universitetshospital Syd. Det betyder i al sin enkelhed, at vi får mulighed for at vaccinere flere drenge og unge mænd mod HPV og i sidste ende redde liv.”

Læs om tidsbestilling og åbningstider hos AIDS-Fondet her.