ANMELDELSER

Ægte revysnedkere i Nykøbing Falster Revyen

De leverer en god revy år efter år i Nykøbing Falster.
Foto: Rune Buch, Yellows

Nykøbing Falster Revyen, med undertitlen Hele Danmarks Revy, gør det igen: Der er det sure, det søde, det crazy bizarre, det lokale, nationale og internationale. Det hele kædet flot sammen. Og så er der ikke mindst en masse lækre detaljer. En 5-stjernet revy igen igen.

Direktørparret for Nykøbing Falster Revyen Lone og Mickey Pless har rørt godt rundt i revygryden, da holdet til dette års revy, skulle sammensættes. Og det er de igen sluppet rigtig godt fra med et hold bestående af særdeles erfarne revyskuespillere, Bente Eskesen, Rasmus Krogsgaard, Troels Malling, og Gordon Kennedy, men også med en helt ny debuterende revystjerne Kristine Yde. Og med en stribe erfarne tekstforfattere, et godt revyorkester med Mickey Pless selv i front som kapelmester, og ikke mindst en masse hjælpende hjerner og hænder på bag- og sidelinjen, får man en helstøbt revy at præsentere for årets publikum. En 5-stjernet revy! Store stjerner vel at mærke!

Som et ekstra plus skal nævnes, at revysalen har undergået en stor positiv forandring siden sidst der var revy i Nykøbing F. Teater: 60 pladser er fjernet, så man nu kan sidde og nyde revyen, uden at få hold i nakken, fordi man ikke længere sidder som sild i tønde. Og vel at mærke uden at det er gået ud over billetprisen til de mange forestillinger hen over sommeren. Tak for det!

De store blandt de store

Nykøbing Falster Revyen har i år 110-års jubilæum. Dét fejres med manér i åbningsnummeret Et 110-års jubilæum, skrevet af Rasmus Krogsgaard, der dygtigt også har instrueret årets revy.

I 110-års jubilæum præsenteres alle aftenens skuespillere, der parodierer og nævner de mange store stjerner, der har optrådt i revyen gennem årene.

Liva Weel, Ib Schönberg, Kai Løvring, Grethe Sønck, Charlie Rivel, og de mere nutidige Flemming Krøll, Pernille Schrøder, og sidste års scoop Silas Holst, får et ord eller to med på vejen. Afslutningsvis i åbningsnummeret lover alle på scenen at give den 110 procent. Det i scenograf Niels Sechers flotte kulisse, der lader ingen tvivl: Det er et 110-års jubilæum der markeres.

Og det skåret præcis som en revy skal skæres med det sure, søde, crazy bizarre, og tankefulde. Alt tilsat mange lækre detaljer, der vidner om ledelse, skuespillere med mange flere, der er dedikerede og har mentalt overskud. Ingen tvivl, de er ægte revysnedkere i Nykøbing F.

Hvordan skal vi nå det?

Rasmus Søndergaard & Ib Bisgaard leverer teksten til Hvornår skal vi nå det?  Om alle de ting der er blevet udskudt igen og igen grundet godt to år med Corona-pandemien. For hvordan, og hvorfor, skal man fejre at en god ven har fået nyt arbejde, når han i mellemtiden igen er fyret? Og hvordan med konfirmanden, der for længst er vokset ud af sit konfirmationstøj?

Aftaler og arrangementer er blevet ændret i en uendelighed, og parret på scenen har pludselig to, tre eller flere arrangementer, der skal afvikles én og samme dag. Uudholdeligt og stressende, når der skal prioriteres, og der går kaos i kalenderen.

Kristine Yde og Rasmus Krogsgaard leverer morsomt som parret, der ikke kan få kalenderen til at gå op.

Guldbryllup, og senfølger

Det samme gør Bente Eskesen og Troels Malling som guldbryllupsparret i Bjarne Lisbys gamle tekst Guldbryllup. Et finurligt lille nummer, hvor han i en hyggelig stund spørger sin søde kone, om hun nogen sinde har været ham utro. Hun værger sig ved at svare, men hans insisteren gør, at han bekender kulør. Sødt og sjovt lille nummer, med en overrumplende afslutning.

Lille nummer kan man dog ikke sige, at Troels Mallings egen Senfølger er. Det begynder i 1- afdeling og slutter i 2. med Flere senfølger.

I Senfølger er han smittet med Corona af en “kineuser” der hostede på gaden. Siddende på en stol på scenen fortæller han, i et ret monotont og djærvt toneleje, om alle genvordighederne, alle senfølgerne. Det i så roligt tempo, men med så mange ulykker hen over den stakkels mand, at man føler omsorg for ham. Fin opsummering af hele pandemien med et særdeles morsomme pointer.

Mail til Putin tager udgangspunkt i Brev til Bulganin

Teksten maner til eftertanke, og det samme gør i den grad Mail til Putin, forfattet af Rasmus Krogsgaard, der også selv leverer teksten. Mail til Putin er inspireret af Osvald Helmuths gamle revynummer Brev til Bulganin fra Tivolirevyen 1957.

Mailskriveren bor på Solsortevej, og mod hans vilje er svigermor på besøg. Hun vil gerne på ferie til Rusland, men så kom Putins krig mod Ukraine. Mailskriveren foreslår derfor et møde med Putin, på Solsortevej, hvor han opfordrer til fred. Og når så Putin rejser hjem, kan han jo passende tage…ja gæt selv, med hjem til Rusland.

Monarkerne

Første akt slutter med en perle af en sjov tekst fra Leif Maibom, Længe leve kongehusene.

Vi møder kronprinsen af Danmark, spillet af Rasmus, og snart får han følgeskab af Dronningen spillet af Bente. Pludselig møder den britiske monark op i form af Troels, og inden længe dukker Rasmus op igen efter han i al hast har skiftet til at være kronprinsesse Mary. De får følgeskab af den britiske kronprins Charles, Gordon Kennedy, og det hele rundes af med en særdeles frisk prins Kristian, Kristina Yde. Prins Kristian bekender sig til FCK, og er måske det friske pust kongehuset har brug for. Godt tænkt er plottet og flot leveret af hele holdet.

Ved et hvidt flygel

Mens 1. akts sidste nummer har meget flotte kostumer, så er åbningsnummeret i 2. del, særdeles enkelt: Et hvidt flygel, hvor Mickey og Rasmus tager plads. Mens drejescenen snurrer en omgang spiller de Bobby Darins Kom og syng en enkelt sang.

Det er smukt, rørende, og går rent ind om verdens genvordigheder. Her tænker de fleste vist igen på den store verdenspolitiske scene med krig, død og ødelæggelse. Det er enkelt, men særdeles effektfuldt, og udløste på premiereaftenen meget stort bifald.

I miljøets tegn

Vi har hørt om grøn kirke, men i Nykøbing F Revyen tager de også hul på debatten om den grønne bedemand. Det i Rasmus Søndergaard & Lars Bisgaards tekst, sjovt fremført af Gordon og Kristine.

Hun har mistet sin gamle mor, og aftaler bisættelse med bedemanden. Hun tror, det kan gøre enkelt, men der er jo lige det med affaldssortering, og så skal ikke blot en, men mange urner i brug. For det handler også om vægt på afdøde, og hvor meget aske. Grotesk, bizart, men også sjovt.

Gordon Kennedy er en god revyskuespiller, der som hans kollega Rasmus også er en fabelagtig imitator. Det viser han i sit eget nummer Monopoler. Her tager han en række kendisser under kærlig behandling. Bragende godt gjort.

Ellemann, Pape, Mette, og de omrokerede

Om der var noget med dansk politik, landspolitisk og lokalpolitisk? I den grad….Gordon og Troels i den grad leverer som henholdsvis Jakob Ellemann og Søren Pape Poulsen i Ta selv bord. Mens Ellemann har travlt med at fortælle om tanker og visioner bryder Pape ind med blot et enkelt ord relateret til det store ta selv bord, og så er mange ting sat på spidsen. Tekstveteranerne Vase & Fuglsang har leveret teksten.

Dygtige Leif Maibom har leveret teksten til Operaelskeren, der handler om situationen i Dansk Folkeparti med Messerschmidt som ny frontfigur assisteret af Pia Kjærsgaard. Sidstnævnte var selv til stede i salen, flittigt fotograferende sammen med Richard Ragnwald, som hun havde som bordherre.

Afsluttende omkring det politiske har Rasmus igen forfattet en særdeles god tekst, Stor rokade. Han står selv på scenen sammen med Bente og Kristine, og synger om ministre, der flyttes fra et ministerie til et nyt, hver gang de har en møgsag. Den eneste der klarer frisag hver gang er statsministeren. Virkelig et godt gennemtænkt nummer, med meget fin afslutning. Bedre kan det næppe gøres!

Nyt fra Falster – som også ikke falstringer kan se

Nykøbing Falster Revyen har sine favoritfigurer, der dukker op år efter år. Sådan også i år hvor der er gensyn med “folkedanserne” i nummeret Nyt fra Falster. Vase & Fuglsang har forfattet teksten, der samler op på, hvad der er sket på sydhavsøerne siden sidst, der var revy. Det er gakket og sjovt, lokalt, men alligevel kan alle følge med.

Afslutningsvis er kun at skrive at Nykøbing Falster Revyen gør det igen. De i den grad leverer varen, og får derfor fem meget store flotte stjerner fra Out & About.

Medvirkende Nykøbing Falster Revyen 2022

Direktion: Lone og Mickey Pless

Skuespillere: Rasmus Krogsgaard, Bente Eskesen, Gordon Kennedy, Troels Malling og Kristine Yde

Instruktør: Rasmus Krogsgaard

Kapelmester og musikalsk arrangør: Mickey Pless

Revyorkester: Michael Axen/Rasmus Lund, Lasse Knudsen, Thomas Lund Madsen/Simon Thorsen, Casper Gyldensøe.

Koreograf: Katrine Bonde

Scenograf: Niels Secher

Kostumier: Henrik Børgesen

Forestillingsleder: Lars Rødbroe

Forestillingen spiller til 20. august

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Parodi på Dronningen tog kegler i Køge