KULTUR

Aarhus Teater – Sæson 2020/21

Skuespiller Anders Baggesen.
Foto: Isak Hoffmeyer

Det er blevet den tid på året, hvor de mange teatre præsenterer programmet for den nye sæson, i dette tilfælde 2020/21. Aarhus Teater er netop kommet med deres bud.

Aarhus Teaters program byder på et stort og bredt udvalg, fra store familieforestillinger til eksperimenterende ny dramatik.

Teatret har et særligt stort fokus på børn og familier i den kommende sæson. Det sker med to store musikalske eventyr: ”Et juleeventyr” med ny musik af Aarhus Teaters nye huskomponist, Marie Koldkjær Højlundog, og Danmarkspremiere på musicalsuccesen fra West End og Broadway: ”Charlie og Chokoladefabrikken”.

I spidsen af sidstnævnte som slikmager Willy Wonka står Simon Mathew, kendt som sanger, men også som en fast del af teatrets ensemble, blandt andet i Jesus Christ Superstar og Lazarus. Skuespiller Anders Baggesen fejrer 40-årsskuespiljubilæum på Aarhus Teater i rollen som Charlies bedstefar, Grandpa Joe.

Det er for længst blevet præsenteret, at sæsonen starter med C.V. Jørgensen teaterkoncert iscenesat af Nikolai Cederholm. Der bydes også på dansekoncerten ”Vita Danica” med Pernille Rosendahl, der synger sange fra den danske sangskat og dansere fra Black Box Dance Company danser til i et kunstnerisk visuelt- og lydunivers. Kostumerne er designet af den internationale modeskaber Mark Kenly Domino Tan.

I løbet af sæsonen kommer vi også forbi ægte klassikere med Shakespeares ”Kong Lear” og Holbergs ”Den Vægelsindede”. Det bliver også til fortællingen om Leonora Christina i en forestilling af dramatiker Christian Lollike, der dermed går løs på endnu en klassiker efter sin Reumert-succes med ”Erasmus Montanus ” på ja, netop, Aarhus Teater.

Et juleeventyr.
Artwork: Creative-zoo

Ny dramatik, østrigsk erotik og en tur i IKEA:

På de lidt mindre scener byder teateret på lidt mere eksperimenterende og ny dramatik i en lang række titler. I forestillingen ”En fortælling om blindhed” skal publikum ligge i sygesenge med lukkede øjne og bliver ved hjælp af retningsbestemt 3D-lydteknologi og fortælling ført ind i et sindssygehospitals rædselsunivers.

Det bliver også til en Urpremiere på to dramatiseringer af den østrigske mesterforfatter Stefan Zweigs erotiske noveller: ”Brændende hemmelighed” (år 1911) og ”Følelsernes forvirring” (år 1927).

I den ene novelle er en 12-årig dreng både et redskab, en seksuel nysgerrig sjæl og en klods om benet for en ung, liderlig baron, der brænder efter at forføre drengens mor. I den anden novelle er temaet ren homoseksualitet, og her vakler en ung studerende på en (dengang) fatalt beundring og forelskelse i en af samme køn.

Aarhus Teater var sidste år en tur i Tivoli Friheden med en forestilling, der spillede rundt om i parken. Med Kærlighed efter lukketid rykker Aarhus Teater i år ind i IKEA, i butikkens velkendte udstillingsmøblement efter fyraften. I en nyskrevet forestilling kommer man til at møde Ibsens Nora og andre skæbner fra klassiske dramaer, det hele midt imellem IKEAs udstillingsmøblement.

Med Kærlighed efter lukketid rykker Aarhus Teater i år ind i IKEA i butikkens velkendte udstillingsmøblement efter fyraften.
Foto: Montgomeryphoto

Programmet byder på mange flere forestillinger, end der kan beskrives her.

Et hav af inspiration. Så dyk selv ned i udbuddet, bid på krogen og få et net af muligheder.

Svøm godt, og husk at trække vejret, samt at tage kikkerten frem, for mange af de andre store teatre præsenterer deres sæsoner inden for kort tid.

 

Aarhus Teater program 2020-21

“C.V. Jørgensen Teaterkoncert”, Store Scene: 14. aug.-19. sep.
“En fortælling om blindhed”, Studio, 29. aug.-26. sep.
“Den vægelsindede”, Scala, 4. sep.-3. okt.
“Intet er nok”, Store Scene, 25.-26. sep.
“Et juleeventyr”, Store Scene, 5. nov.-22. dec.
“Kærlighedens forrykte former”, Stiklingen, 6.-28. nov.
“Vita Danica” – dansekoncert, Scala 8.-28. jan.
“The Supreme Gentleman”, Studio, 22. jan.-27. feb.
“Kong Lear”, Store Scene, 11. feb.-12. mar.
“You’ve Come a Long Way, Baby”, Stiklingen, 25. feb.-27. mar.
“Leonora Christina – Sandhedens Dronning”, Scala, 25. mar.-30. apr.
“A Clockwork Orange”, Studio, 15. apr.-15. maj.
“Charlie & Chokoladefabrikken”, Store Scene, 6. maj-19. jun.
“100 sange”, Stiklingen, 8.-29. maj.
“Kærlighed efter lukketid” – Udflugten, Ikea, 20. maj-18. jun.

 

Teateret er desuden en del af ILT21, den tilbagevendende International Teaterfestival i Aarhus, 27.-30. maj.

Desuden vises flere gæstespil.

Se det samlede program her.

Er du i Aarhus og kan ikke få teater nok? Så har Teatersvalegangen også netop præsenteret deres sæsonprogram. De har for eksempel ”En plads i solen”, som går tæt på den aarhusianske massemorder Kaj Henning Bothildsen Nielsen, der stod bag 57 drab, 9 drabsforsøg og 116 sabotagehandlinger for Gestapo.

 

Læs også: Aarhus: Kip med regnbueflaget – nu skal der danses