KULTUR

Aarhus: Kip med regnbueflaget – nu skal der danses

Tennis med DON GNU.
Foto: Christoffer Brekne

Aarhus’ dansescene Bora Bora og dansekompagniet DON GNU inviterer til fællesdans i en videodansekonkurrence, der lanceres på Dansens Dag, onsdag den 29. april.

Konkurrencen er for alle; store og små; enkelte, skoler eller familier; hele regnbuen.

Der budt op til fællesdans, uanset om du er en af dem, der har taget ekstra kilo på i denne coronatid grundet lidt ekstra godt til ganen og lidt for meget sofahygge. Eller om du er en dem, der har trænet hjemmefra med for eksempel komikeren Melvin Kakooza eller de to charmerende dansemus Silas Holst og Morten Keldgaard, der alle har kørt på, på hver deres onlineplatforme.

Nærheden til hinanden – på afstand

På selve Dansens Dag, den 29. april, lanceres en dans (live på facebook) med en direkte opfordring til både familier, skoler og private enkeltpersoner – amatører som professionelle – til at lære dansen selv, komme på nye idéer til den og samtidig filme en video af det.

Den sendes til teatret Bora Bora, der står bag projektet sammen med DON GNU, hvorefter der vil blive klippet en video sammen af alle bidragene og fundet vindere blandt de bedste indsendte videoer.

Har børene kørt dig coronatræt? Har de ikke lavet andet end lave den ene TikTok-dansevideo efter den anden? Så er dette lige dem. Er du som voksen en af dem, der hungrer efter at vise dig frem på for eksempel GBARs tætpakkede dansegulv, så er det nu, du skal vise dine moves.

Konkurrencen har til formål at vise, at man kan finde nærheden i en tid, hvor vi skal holde os på afstand af hinanden. Men i dansen kan vi på forsvarlig vis komme hinanden ved i en social sammenhæng uden at være til fare for hinanden.

Sådan sker det

Dansen har fået navnet Corumba og er tænkt som inspiration. Den enkelte deltager kan enten tage udgangspunkt i Corumba-koreografien eller frit fortolke den over Corumba-musikken.

Musikken er komponeret af Alice Carreri og musikere fra Aarhus Jazz Orchestra.

Vil du vide meget mere om deadlines, premiere, hvordan man henter musik og øvrige konkurrencevilkår, så finder du oplysningerne her.

Det vil også være en god ide at følge Bora Bora og DON GNU på Facebook. Her vil de løbende fortælle om projektet, informere og vise videoer m.v.

”Danse dagen lang, bekymre sig en anden gang”. Sådan sang Fraklerne i sin tid, og nu har du og dine børn og familie mulighed for at slå jer løs. På med de regnbuefarvede tights og tænd diskokuglen, nu skal der danses!

  

Fakta:

Dansens Dag: Hvert år den 29. april er Dansens Dag, hvor dansen bliver fejret i hele verden. Også i Danmark samler Dansens Dag al slags dans for at fejre kunstformen.

Bora Bora: Dans og Visuelt Teater præsenterer dans og scenekunst fra ind- og udland, arrangerer lokale, nationale og internationale festivaler og er et produktionscenter for det lokale dansemiljø i Aarhus.

DON GNU: Kompagniet blev etableret i 2010 af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der i fællesskab står for den kunstneriske ledelse. I dag er DON GNU et af landets mest turnerende kompagnier. Navnet DON GNU er bygget op omkring paradokset at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr.

 

Læs også: Aarhus Pride aflyst