KULTUR

Glad tilbageblik på Aarhus Pride

Aarhus Pride 2016.
Foto: Trond Alexander Tune

Strålende solskin skinnede over Smilets By, som 4. juni holdt sine femte pride siden debuten i 2012. Vi bringer et glad tilbageblik med masser af billeder.

Aarhus Pride-parade afgik fra Bispetorv den 4. juni klokken 11.45, tidligere end normalt på grund af et andet arrangement i byen. Alligevel havde de mange fremmødte aarhusianere fået selskab af folk fra andre byer, heriblandt pride-arrangører fra Aalborg, København og Malmø.

Flere tusinde paradedeltagere gik med gennem Midtbyen og frem til paradens slutdestination på Officerspladsen ved kunstmuseet AroS. Pladsen var i dagens anledning omdøbt til Pride Square, og her havde organisationer, partier og forretningsdrivende opstillet boder.

Miss OTB gav borgmester klap bagi

På den nærliggende scene styrede Miss OTB blandingen af musik og taler. Den tårnhøje pride-værtinde bød Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), velkommen på scenen med et klap bagi, hvilket den regnbuepyntede borgmester tog med et stort smil.

”Aarhus er en by, hvor vi tror på forskellighed, og at det er mangfoldigheden, som giver os styrken som by. Vi tror på, at det at mennesker kommer fra forskellige steder, ser forskellige ud, har forskellige overvejelser og holdninger, forskellige måder at leve livet på, det er det, der gør os stærke,  Det er det, der skaber en by, der hænger sammen, og det, der gør, at Aarhus er så vidunderlig og fantastisk en by,” sagde Jacob Bundsgaard.

I sin tale glædede Aarhus’ borgmester sig over, at transkønnede ikke længere betragtes på en psykisk sygdom, og han roste de frivillige bag Aarhus Pride.

”Jeg bliver så glad og stolt over at være borgmester i en by, hvor der er så gode kræfter, der gerne vil være med til at skabe rammer, ikke kun for dem selv, men også for en helt masse andre,” sagde Jacob Bundsgaard.

Pris til lesbisk fodboldstævne

Senere på eftermiddagen blev Aarhus Pride-prisen uddelt af Rebecca Matthews, som er direktør for Aarhus 2017, hvor byen skal være europæisk kulturhovedstad. Aarhus Pride-prisen gik til Anne Mette Rasmussen fra det lesbiske fodboldstævne, Fodbold i Pinsen.

Og om aftenen åbnede diskoteket Train for den officielle pridefest, som angiveligt skulle være byens største regnbuefest nogensinde.