ANMELDELSER

Årets studenterrevy – revy når det er bedst

Vor anmelder lægger sig fladt ned over årets Studenterrevy.
Foto: Studenterrevyen

Årets studenterrevy i den grad spiller. Sjældent morer man sig så godt. Og alligevel er der godt stof til eftertanke. Scenen er fyldt med talenter, der tillige kan skrive og performe. Et scoop!

Er du til revygenren? Har du lyst at opleve morsomme, tankevækkende og rammende tekster. Har du lyst at opleve nye uprøvede revykræfter på en scene? Så se at køb billet og kom af sted til årets studenterrevy. Det gælder også for revydirektørerne: Fremtidens super revystjerner er godt på vej!

Ja så kort kan det faktisk skrives. Årets studenterrevy, med undertitlen Hvad mere kan vi gøre? er i den grad morsom og underholdende. Samtidig giver den godt stof til eftertanke. Så hvad mere kan vi gøre her på Out and About end at tildele revyen, de fem på scene og ikke mindst de mange bag, fem flotte velfortjente stjerner for en revy, der i den grad kan underholde.

De fem på scenen

På scenen oplever vi fem dygtige unge skuespillere, der i den grad levere varen. Sofie Glümer, Tanja Møller, Bjarke Atterdag, Mikkel Galløe, og Rasmus Breuning. De kan underholde, de kan parforme. Og de gør det med en timing, et smil, en mimik, der må gøre prøvede revykræfter misundelige. De forstår at holde grimassen, at lægge ansigtet i de rette folder, at forføre, og at holde pauser på de helt rigtige steder.

De er velsyngende, også når de ikke skal være det, for selv det at ”ramme forkert” – med vilje, kan være særdeles svært.  Foruden at de unge på scenen har talentet, så er de også så heldige, at de har to instruktører, August Birk & Daniel Lassen, der forstår at få skuespillernes kvaliteter frem. Hver for sig i deres respektive solonumre, men også når de spiller med og til hinanden, og dermed for os på den anden side af scenekanten.

Desuden er de i den situation, at de har et godt team bag sig. Et team der har lavet flot scenografi, gode kostumer, godt lys, og god lyd. Endelig har de en god kapelmester, Kim Preuthun, der spiller og indimellem på sin helt egen måde, præsenterer, hvad vi nu skal opleve.

Endelig skal fremhæves de mange gode tekster, for uden gode tekster, ingen revy. Også her har de unge talenter, for rent faktisk så leverer de selv en absolut ikke ubetydelig mængde af tekster. Tekster, der er sjove og med bid i.

Smuk smuk hyldest til Jytte Abildstrøm

Rasmus Breuning leverer flere gode tekster. Her skal især fremhæves Plastikkirurgi The Musical, Tyrolertræning, og ikke mindst Smilets Træ. Tre numre, hvor alle skuespillere er på scenen sammen. De to første er så absurde, at man er flad af grin. Det sidste er en meget meget smuk og særdeles velfortjent hyldest til en af de mange elskelige dygtige skuespillere, der er ”udklækket” fra Studenterrevyen, Jytte Abildstrøm.

Jytte Abildstrøm var til audition og blev optaget i Kongelig Mayestaits Acteurs, der hvert år præsenterer revyen, for præcis 70 år siden i år. For 70 år siden havde den snart 89 årige skuespiller, sin debut på scenen og det blev fejret med manér. Hun havde debut i revyen, der også talte så store navne som Klaus Rifbjerg og Kirsten Walther.

I Smilets Træ bygges nummeret langsomt op med træk fra Jytte Abildstrøms karriere. Blandt andet som Norma i Sonja fra Saxogade, om hendes tid på Riddersalen, som mor til Peter og Lars Mygind, og som Flyvende Farmor.

Først til sidst afsløres det endeligt, hvem nummeret Smilets Træ er bygget op omkring, og jublen i Teater Plays lokaler på Amager, ville ingen ende tage. Blandt andet fordi Jytte Abildstrøm selv var til stede på premiereaftenen.

Den hårdeste dreng i FE

Tanja Møller har skrevet et flot flot rapnummer, hvor man blander rapmusik og rytme med flot cellospil i baggrunden. Sofie Glümer leverede cellospillet, mens Mikkel Galløe og Tanja Møller selv leverede teksten. Bidende ironisk, flot fremført, og med stof til eftertanke. Hun havde også leveret nummeret Monarki – hvor hun bestemt ikke går ind for kongehuset, eller gør hun? Tja når der kan lokkes med diadem, smykker, og en flot kjole, tja, hvorfor så ikke.

Sammen med Sofie Glümer har Tanja Møller også skrevet nummeret Veninder4Ever, om to tjekkede veninder, der får sig en god snak i tidens unge venindesprog, og med en ligeledes meget bidende afslutning.

Bjarke Atterdag har skrevet nummeret Lokumsblues, og spiller selv manden på tønden, der tilbringer mere tid på das, end i Danmark, hvorfor hans kone mener han skal have nyt pas. Forstod vi den, ja i den grad. Han havde brug for enetid, og der er lokummet et godt sted at frekventere.

To stole fri

Anden akt indledes med det godt tænkte og meget morsomme To Stole Fri. Det er sjov, underholdende, slapstick af bedste karat, og samtidig sætter det fokus på det de fleste af os hader, når vi er i biografen: De der er så forelskede, at det er en pine for de andre, og hvor man hele tiden forstyrres under filmen. Forfattere på dette nummer, der i øvrigt foregår uden tekst, kun mime, er hele Skuespilholdet. Dejligt når holdet også kan samarbejde om tekst og udførelse.

Tæt på at være 6-stjernet revy

Som indledningsvis skrevet overgiver denne anmelder sig fuldstændig til Studenterrevyen 2023. Den er godt skruet sammen, den er alsidig, flot fremført, og giver både til lattermuskler og hjerne.

Hvis to numre, efter denne anmelders mening, udgik, så ville det have været en 6-stjernet revy, der ikke lader hverken Nykøbing Falster Revyen eller Cirkusrevyen noget efter. Såååå revydirektører kig op – eller rettere kig ind i Studenterrevyen 2023: De nye superstjerner er på vej!

Kort om forestillingen

Spillested: Teater Play, scene 2, Strandlodsvej 7, København S

Spiller frem til 16. marts

Instruktører: August Birk & Daniel Lassen

Kapelmester: Kim Preuthun

Medvirkende: Sofie Glümer, Tanja Møller, Bjarke Atterdag, Mikkel Galløe, og Rasmus Breuning

Tekster: Skuespillerne m.fl.

Revyen præsenteres af: Kongelig Mayestaits Acteurs

Billetter og spilletider finder du her.

Læs også: Forestilling om Grethe Sønck bliver bedre mod slutningen