KULTUR

Aalborg Teater inviterer hele Danmark til premiere.

Aalborg Teater viser nye veje i en kedelig coronatid. De inviterer hele Danmark til teaterpremiere.      Foto: Pressebillede

Er du kulturhungrende og mangler dit teaterfix i denne Covid -19 tid ? Så byder Aalborg Teater sig til og har en løsning.
For første gang nogensinde kan vi få lov til digitalt, når de på lørdag den 23. januar afholder premiere, på årets første forestilling: Tine af Herman Bang. De live streamer forestillingen helt gratis og til glæde for os alle.

Det er teatrets egen produktion af forestillingen, der nu bliver tilgængelig for hele Danmark via livestreaming:

”I en tid hvor vi alle længes efter nye kulturoplevelser, er vi på Aalborg Teater utrolig stolte af at kunne invitere hele Danmark til premiere. Som det første teater i landet livestreamer vi nemlig premieren på vores opsætning af Herman Bangs ikoniske drama Tine. Vi glæder os til at dele denne unikke oplevelse med hele Danmark – sammen men hver for sig…” udtaler teaterdirektør, Hans Henriksen

En historisk kærlighedsfortælling

Det er det store skyts og drama der rulles ud.
Vi befinder os på Als i år 1864, hvor den unge Tine er hushjælper for skovriderparret Henrik og Marie Berg. Da krigen mod Preussen og Østrig bryder ud, går Marie Berg i eksil i København, mens Tine og Henrik Berg inddrages i krigen som henholdsvis sygepasser og officer. Mens krigen grusomheder kommer tættere på, udvikler de to et kærlighedsforhold, der ender på ulykkelig vis, da Tine opdager, at skovriderens kærlighed ikke er sandfærdig.
Tines indre falder sammen og det sker i takt med krigens ødelæggelser. Hvad der under normale forhold ville være et stille sværmeri, bliver i krigens kaos til hendes skæbne. Og det får Tine til at vælge den tungeste og mest forfærdelige udgang på sin ulykkelige kærlighed – døden.

Et elektronisk touche med Lydmor

Tine er Herman Bangs mesterlige klassiker om et stykke Danmarkshistorie. Prisvindende instruktør Runar Hodne iscenesætter forestillingen, og med sig har han den danske sanger og sangskriver Lydmor, der komponerer stemningsfuld og smuk elektronisk musik til forestillingen.

Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor er en dansk sanger, sangskriver og producer af elektronisk dancemusik, samt feminist med base i København. Nu er hun lokket til Aalborg, hvor hun bl.a. sætter musik til en række sange, som Herman Bang havde med i romanen.

Du har med andre ord, en enestående mulighed for en god dosis kultur midt i nedlukningen.

Forestillingen kan ses lørdag den 23. januar 2021 kl. 19.00, der vil være optakt til forestillingen fra kl. ca. 18.30.

Lav lidt ekstra lækkert mad, på med gallatøjet, hiv en af de helt gode flaske rødvin frem, og så er det bare med at sætte sig til rette i sofaen. En dyne og nattøj, chips og cola, kan dog også gå.

God fornøjelse.

Forestillingen kan streames gratis lige her.

Læs også: Stig Rossen og Kaya Brüel i spidsen for musicalen Atlantis