KULTUR

Aalborg Pride med hilsen til Trump og Anni Grimm

Der blev sendt en kærlig hilsen til Donald Trump ved Aalborg Pride.
Foto: Thomas R. Kristensen

Aalborg fejrede mangfoldigheden lørdag med en pride-parade fra Kildeparken til Karolinelund.

Omkring 1.800 mennesker gik lørdag med i Aalborg Prides parade. Deltagerne i paraden mødtes i Kildeparken ved middagstid, hvor Enhedslistens Per Clausen holdt åbningstalen.

”Med denne pride viser vi, at Aalborg er en by, hvor vi ligger vægt på mangfoldighed. I Aalborg er der plads til alle mennesker uanset deres kønslige eller seksuelle orientering, uanset race, etnicitet eller religion,” sagde Per Clausen og sendte en kommentar til Anni Grimm-debatten i Dansk Folkeparti.

Enhedslistens Per Clausen kommenterede den aktuelle debat startet af Dansk Folkepartis Anni Grimm.

”Alle har ret til at være synlige med deres seksualitet og kønslige orientering. Og bare for at sige til dem, som har en debat om det i et helt andet parti end mit: Det gælder også, hvad enten man går i højhælede sko eller ej.”

Undertrykkelse i familien

I sin tale kom Per Clausen også ind på de horrible forhold, som LGBTQ’ere lever under i visse andre lande, og han talte om diskrimination på det danske arbejdsmarked, nedladende ytringer i sportsverdenen, hadforbrydelser.

“Der er unge mennesker, som har svært ved at vælge frit på grund af undertrykkelse fra deres families side og undertrykkelse i det miljø, de kommer fra. Uanset om man begrunder sin modstand imod at lade unge mennesker vælge seksualitet og kønslig orientering frit, med kultur, religion eller hvad man nu kan finde på af æresbegreber, så tager vi afstand fra det,” sagde Per Clausen.

Ud over Per Clausen og Enhedslisten gik også folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen (S) viceborgmester Daniel Nyboe Andersen (R), rådmand Lasse Puertas Navarro Olsen (EL) og byrådsmedlem Jens Toft-Nielsen (SF) med i paraden.

Pridefest i Karolinelund

Aalborgs forening for homoseksuelle, biseksuelle og transkønnede, Niris, og den nordjyske lesbiske gruppe Zola gik selvfølgelig med i paraden.

Derudover var AIDS-Fondet, Amnesty, Copenhagen Pride, DSU, Frit Forum, LGBT+ Ungdom, Transvestitforeningen i Danmark og Aarhus Pride blandt deltagerne.

Traditionen tro blev paraden afsluttet i byparken Karolinelund. Her var Tali Piontek værtinde for et pride-show med blandt andre Sada Vidoo, Diskofil, Ivan Martinez og Iris Gold samt dragsene Morgana LeFay, Roxy Thyrune og Mariah Freefall.

Aalborg Pride blev afholdt første gang i 2015, så det er tredje gang, at Aalborg Pride finder sted.