SAMFUND

40 år med aids

På World AIDS Day den 1. december bliver der traditionen tro tændt lys til minde om dem, som er døde på grund af aids. I år er det 40 år siden at verden før første gang hørte om sygdommen.

Onsdag den 1. december er det World AIDS Day. I år er det 40 år siden, verden første gang hører om en ny og mystisk sygdom, der sugede livet og kraften ud af unge mennesker.

Samtidig er det 25 år siden, at der kom en effektiv behandling, der har givet håb og reddet millioner af liv.

World AIDS Day har eksisteret siden 1988, hvor verdenssundhedsorganisationen, WHO, gjorde den 1. december til international aids-dag.

I dag er det en af de mest kendte mærkedage, der bruges verden over til at vise solidaritet, næstekærlighed og sympati med mennesker, som lever med hiv. Samtidig er det en dag til at mindes de mange som tabte livet i mødet med hiv og aids.

Lystænding på Rådhuspladsen

Mange forbinder World AIDS Day, med de mange brændende lys i mørket. Det er Positivgruppen, der er foreningen for hiv-positive bøsser, der sammen med AIDS-Fondet hvert år tænder de 2.000 lys til minde om de mange, som har mistet livet på grund af hiv og aids.

Kom forbi Rådhuspladsen i København og oplev det stemningsfulde lyshav i vintermørket. Du kan også selv købe et lys til 25,- og vær med til at mindes dem, der ikke er her længere.

Arrangementet foregår udenfor, og begynder kl. 13, hvor de mange lys sættes op. De vil brænde til kl. ca. 19.

vi vil sørge for god afstand af hensyn til Corona.

Mere om arrangementet finder du her.

Læs også: Norsk julereklame vækker opsigt