SAMFUND

Ynkeligt nazi-angreb på Lambda

Nordfronts homoforbiske materiale på Lambdas facade.
Foto: Nordfront.dk

LGBT-foreningen Lambda i Odense blev torsdag udsat for en ”aktion” fra den danske gren af den såkaldte ”Nordiske Modstandsbevægelse” Nordfront. Det er så vidt vides første gang en dansk LGBT-organisation rammes direkte af nynazisternes had. Aktionen blev afbrudt af to borgere.

Et par klistermærker og tre striber afspærringsbånd foran indgangsdøren kan virke ubetydeligt, og lettere latterligt – hvilket det også er – men nynazisternes hadske handlinger skal ikke stå upåtalte hen. Det mener man hos Lambda, hvor næstforperson og talsperson Sarah Baagøe Petersen fortæller til Out & About:

Rystede men ukuelige

”Vi er rystede over episoden, og at sådan noget sker i 2018. Man får nogle frygtelige associationer til en tid, der var en gang, når man læser om Nordfronts menneskesyn. Vi var meget i tvivl, om vi skulle melde ud, eller holde det for os selv – om vi ønskede at give dem opmærksomhed. Vi blev enige om, at vi skal italesætte det. Fortæller vi ikke, accepterer, og tolererer vi deres holdninger og handlinger. Få folk til at dele budskabet og vise at kærligheden er stærkere, end det had de udviser.”

Hos ”Modstandsbevægelsen” Nordfront har man de store ord fremme om aktionen, der fejres som en stor begivenhed på Nordfronts hjemmeside, hvor man under det pompøse menupunkt ”Kamprapporter” kan læse om aktionen under overskriften ”Aktion mod homolobbyen – Lambda i Odense”:

”Modstandsbevægelsens aktivister afspærrede derfor indgangen til homo-baren med afspærringsbånd, og opsatte Knus Homolobbyen-plakater på stedet. En plakat med en passage fra Den Nordiske Modstandsbevægelses politiske manifest, punkt 7, blev sat op på døren til de homofiles lokaler.”

Nordfronts “plakat” på Lambdas dør.
Foto: Nordfront.dk
Blev konfronteret og stak af

Aktionen blev ifølge Lambda udført af to personer, og de viste sig knap så ”modstandsparate”, da de blev konfronteret af et ungt par. I ”kamprapporten” beskrives episoden af Nordfront således:

”Efter aktionen dukkede et par rødlinger op, et kærestepar, som tilsyneladende var fjender af den traditionelle kernefamilie og støtter af homolobbyens degenerede agenda. De 2 samfundsfjender begyndte at rive Modstandsbevægelses materiale ned, og havde taget det hele ned, da aktivisterne nåede tilbage fra længere oppe ad gaden. Det blev til en del råben fra de 2 antifascister, hvilket endte da, den mandlige rødling pludselig stak halen mellem benene, og lod sin kæreste i stikken”, skrives der under et billede af de to ”rødlinge” – hvilket kan tolkes som den politiske orientering ”modstandsbevægelsen ” tillægger dem – står der videre:

”Efter de forstyrrende elementer var forduftet, blev spærrebåndet og plakaterne igen monteret, og aktivisterne vendte snuden hjemad.”

De to borgere der konfronterede nynazisterne og sendte dem på flugt. Tak! Out & About har valgt at sløre deres identitet, da vi ikke har været i kontakt med dem. Vi hører gerne fra jer.
Foto: Nordfront.dk

Men, men, men… på Faceboosk skriver Lambda følgende:

”To tilfældigt forbipasserende kom forbi, og fik jaget de to personer væk. De rev også markeringsbånd og plakater ned. Selv om de umiddelbart ingen tilknytning har til Lambda, stod de op mod de to aktivister”, og til Out & About tilføjer Sarah Baagøe Petersen:

”De stak ikke halen mellem benene som Nordfront beskriver. På overvågningen kan vi høre, at fyren fik Nordfront afsted, og der blev ikke sat noget op efterfølgende.”

Hvem der fremstår med størst troværdighed, må læserne vurdere…

Lambda opfordrer til sammenhold

Hos Lambda er man selvsagt rystede over angrebet, og i et længere indlæg på Facebook opfordrer de til sammenhold:

”Vi er rystede over, at der i 2018 finder sådan noget sted. At mennesker kan være så drevet af had til andre. Det er os uforståeligt. Men vi er også fuldstændig overbeviste om at kærlighed til hver en tid er stærkere end hadet. Lad os derfor stå sammen i hele LGBT+ miljøet og vise hvor stærke vi er. At vi ikke lader os kue. At vi vil have lov til at stå ved dem er. Vi vil derfor gerne opfordre jer alle til at være med til at signalere dette. Del opslaget. Slå et smut forbi Lambda henover jul og nytår. Vi har åbent næsten alle dage. Vær med til at sende et signal om, at vi er her, og vi ikke trækker os, når nogle prøver på at holde os nede.

Sammen er vi stærkere end hadet!”

Du finder Lambda på Facebook her. Giv dem et like eller et ”Synes godt om”.

Politianmeldt

Lambda har meldt angrebet til Politiet, og har overbragt dem videomateriale fra overvågningen med videre.