KULTUR

Vemodig lukning af My Fair Ladies

Martin Larsen fra åbningen af My Fair Ladies den 10. maj 2016. Her ses han med Susanne Overgaard og Lise Haavik.
Foto: Pilu Ottosen

Der var en tragedie, der førte til lukningen af musicalbaren My Fair Ladies, mandag den 2. december.

Udmeldingen om lukningen kom i et kort opslag på Facebook mandag aften:

”Der skal her fra My Fair Ladies gives en stor tak til alle vores gæster, som på alle måder har støttet op om os. Vi er desværre nået til den sidste udskænkning i dag kl. 24:00. Det er med blødende hjerter vi må dreje nøglen om.
Farvel og på gensyn – på familien og personalets vegne.”

Opslaget kom fra personalet og familien til Martin Larsen – indehaveren af My Fair Ladies. Men i opslaget var der ikke anført nogen årsag til lukningen, hvilket har giver næring til en masse rygter og gisninger: Var det problemer med bevilling? Var det på grund af støjklager fra naboerne? Var der ikke betalt husleje, eller var Martin gået konkurs?

Desværre er årsagen er langt mere alvorlig. Økonomien har ganske rigtigt været under pres et stykke tid, specielt omkring lejemålet, og det havde påvirket Martin så meget, at han var gået ned med stress. Måske var det dette sammenholdt med, at Martin indimellem led af vinterdepression, der var årsagen til, at Martin kastede håndklædet i ringen og forsvandt den 21. november. Hverken familie eller personale har hørt fra ham siden.

Martin havde efterladt sin telefon, men har sandsynligvis sit pas med, så er han rejst til udlandet? Måske Tyskland, som han er meget glad for. Det får vi forhåbentligt snart afklaring på.

Foto: Fra My Fair Ladies Facebook

Drømmen

Det var en gammel drøm, da Martin åbnede My Fair Ladies den 10. maj 2016. Og med fokus på musicalmusikken fandt han sin egen niche i LGBT+ barmiljøet.

Martin var i forvejen populær og vellidt i homo-miljøet. Han startede som bartender på Centralhjørnet under Preben og har siden arbejder flere steder i miljøet bl.a. på Masken Bar.

My Fair Ladies blev da også hurtigt populært, ikke mindst på grund af Martin, hvilket også fremgår af de flere hundrede kommentarer, der er kommet på Facebook-oplaget omkring lukningen. Vi bringer et par af kommentarer her:

Det er tydeligt, at udmeldingen kom som en trist nyhed og stor overraskelse for mange. Men det fremgår også tydeligt, at Martin havde sans for service, underholdning og var god til at få gæsterne – både de nye og de gamle – til altid at føle sig velkommen på My Fair Ladies.

Vi er mange, der vil savne Martins altid smittende smil og kærlige modtagelse, når vi trådte ind på My Fair Ladies, og det uanset om vi kom der ugentligt eller kun en gang om året.

Se Martin trække kugler i ormespillet, som var en fast tradition på My Fair Ladies, hver søndag, når rådhusuret slog 20.00.