KULTUR

Ud i sommerlandet? – Out and About anbefaler

I  Revyperler i Stevns tager Lukas Birch og Joachim Knop kærligt fat i tv-dokumentaren Den sorte svane.
Foto: Pressebillede

Det er sommer, der er dømt ferie, der er vin i glasset, og talen går på, hvad skal vi i morgen aften? Out and About giver hermed nogle bud på, hvad man kan bruge en sommeraften på. Hvis man befinder sig øst for Lillebælt.

Out and Abouts anmelder har set en række af sommerens revyer og anbefalingen er klar, hvis man er til revygenren.

På Stevns det sker

Således hersker der ingen tvivl om, at det er den mindre revy på Stevns – Revyperler, Sommerrevy med twist, der løber med prisen som den mest underholdende: Den er skarp, den er vanvittig morsom, den er højaktuel, og så spiller de tre på scenen super charmerende.

De tre skuespillere på scenen Ann Karin Broberg, Joackim Knop, og ikke mindst Lukas Birch, formår i den grad at holde fokus og levere en underholdende revy. Teksterne er skarpe, og flere af dem har en høj grad af aktualitet. Og så morer man sig i den grad. Ærligt er det den revy, jeg har grinet mest i. Faktisk så meget, at jeg havde helt ondt i hovedet, da turen igen gik væk fra hyggelige Rødvig på Stevns sydspids.

I øvrigt så overtager blot 24-årige Lukas Birch, der i år også er revyens instruktør, fra kommende sæson direktørstolen i Rødvigrevyen. Det efter Tom Bang, der har været det i godt en halv snes år.

2 x Danmarks bedste badehotel

Ja, jeg ved godt, at revyen ligger på landet, men så langt er der heller ikke fra eksempelvis København, at det ikke kan lade sig gøre. Og har man lyst at flotte sig, kan man jo indlogere sig på Rødvig Kro og Badehotel, der såvel i 2020, som i 2022, har vundet titlen som Danmarks bedste badehotel.

De kan igen på Bakken

Efter Revyperler skal Cirkusrevyen på Bakken anbefales. Den er som førnævnte revy en af Out and Abouts fem-stjernet anmeldte revyer i år. 2023 var for revyen på Bakken et nyt år:  Ny instruktør Joy-Maria Frederiksen, og ny kapelmester Joakim Pedersen. Og det gik rigtig godt med masser af topanmeldelser.

Det store spørgsmål var, om de kunne gøre det igen i år, i den svære 2´er. Og ja det kunne de blandt andet takket være en stribe gode tekster, og ikke mindst revysikre skuespillere på Cirkusrevyens scene: Niels Olsen, Niels Ellegaard, Henrik Lykkegaard, samt Merete Mærkedahl, Pernille Schrøder, og Silas Holst.

Amagerrevyen og Tivolirevyen

Egentlig burde den kun fem år gamle Amagerrevy være placeret som det tredje gode bud. Desværre havde den en annonceret tidlig sæsonlukning, og spiller slet ikke her i juli måned. Nævnes skal den dog, så god den var.

Med en tidlig sæsonafslutning på Amagerrevyen, må i stedet som den tredje anbefalede revy fremhæves Tivolirevyen. Instruktør Lisbet Dahl har i år fået assistance af Martin Miehe-Renard som instruktør. Det har givetvis været med at give revyen et løft i forhold til sidste års 1. Tivolirevy, med Lisbet Dahl i instruktørstolen.

I år har Lisbet Dahl fået assistance på scenen i Glassalen i Tivoli af Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen, Rikke Bilde, og ikke mindst Mikkel Becker Hilgart. Især sidstnævnte formår at løfte humoren til uanede højder. Grundet Lisbet Dahls sygdom, har Lone Rødbroe overtaget hendes roller.

Tivolirevyen spiller til 14. juli.

Sommer er også friluftsspil

Sommer er ikke blot revy. Sommer er også friluftspil. Teater under åben himmel.

Her få dage inden premieren på to af sommerens forestillinger skal fremhæves Cabaret på Gjorslev Slot på Stevns, såvel som My Fair Lady, der spilles af Nyborg Voldspil på Fyn.

En klassiker

Cabaret er jo en klassiker, der udspiller sig i Berlin 1931, hvor nazismen er begyndt at spire frem. Desværre er tematikken stadig aktuel i en tid, hvor de politiske spændinger i verden øges, og hvor minoriteter sættes under pres med forfølgelse og hatecrimes. Alene derfor er Cabaret en aften værd.

Bag forestillingen står Stevns Sommerspil Aps, hvis direktør og kunstneriske leder er Nicolaj Cornelius.

Cabaret spiller hele sommeren fra 23. juli til 3. august i slotsgården på Gjorslev Slot. Faktisk lige præcis der, hvor en del af den danske modstandsbevægelse under 2. verdenskrig havde til huse. I front på scenen kan man opleve Ann Hjort, Sune Svanekier, førnævnte Nicolaj Cornelius, og i rollen som den karismatiske ceremonimester Anton Wammen, mens Maria Kinnerup spiller Sally Bowles.

Endnu en klassiker – á la Pretty Women

Den 19. juli er der premiere på forestillingen My Fair Lady på Nyborg Voldspil.

Dér satte man forrige år netop førnævnte Cabaret op, og det i en særdeles vellykket produktion. Derfor er der med rette fine forventninger om, at også dette års forestilling, My Fair Lady, bliver seværdig.

Sammen med The Sound of Music hører My Fair Lady vel til et par af de største Feel good klassikere inden for musicalverden.

My Fair Lady har en historik, der på mange måder minder om den mere nutidige Pretty Woman. I My Fair Lady spilles rollerne som Eliza Doolittle og Henry Higgens af Ida Mie Cordua Sørensen og Rasmus Mansachs.

My Fair Lady spiller fra 19. juli til 10. august.

Rigtig god fornøjelse

Endelig ønsker Out and About hermed en rigtig god tur ud i sommerlandet – for nok er der for mange dømt sommerferie, men aktørerne på revyteatrene og friluftsscenerne, de må vente med sommerferien.