SAMFUND

UBLU- ABBA for goths

Københavner-bandet UBLU er netop nu aktuelle med bandets første EP.
Foto: Pressefoto.

Det københavnske klubrock-band UBLU er klar med bandets første EP. Med hårdt-pumpende dansesange fortæller de om deres tragiske og komiske følelsesliv med det queer begær i fokus.

UBLU er et projekt bestående af Adam Spanggaard Saarup, Andreas Darger, Marie Rørbæk og Martina Nielsen. Et band, der allerede har fået deres ilddåb på en fyldt Rådhusplads til Copenhagen Pride. Her fik de lov til at være et af de bands, der fik lov til at åbne årets Pride uge. Men de har også spillet på Aarhus festivalen SPOT og festivalen UHØRT, hvor nye danske musiknavne giver smagsprøver på deres musik.
UBLU placerer sig selv lige der hvor tidens støj bliver teatralsk, følelsesladet og festlig. ABBA for goths om man vil.
På lead tracket The Vegetarian ( the Light: Part 2) fra bandets debut EP mixer bandet det tunge club beat med rivende guitarer og en spot on vokal til en fortælling om en kærlighedsrelation i fordærv. Et forlist forhold, der gøder nyt liv og en ny start.
De fire bandmedlemmer i UBLU mødte hinanden i efteråret 2018, hvor de gik på højskole sammen. Her blev frøet såret sået for, hvad der senere blev deres særlige UBLU-klubrock. “Praying Mantis” som er en af de sange, de fire bandmedlemmer skrev under højskole opholdet er endda også at finde på bandets debut-EP. Den handler om at kneppe mænd og bide hovederne af dem – ren vamp energi fra afgrunden.
UBLU er i stald hos Queer Music Agency, der i 2022 blev belønnet med en Danish Rainbow Award for at skabe en samlet platform for queeer-artister i musikbranchen.
Du kan lytte til UBLU på de platforme du plejer at hente din musik. Du kan blandet tjecke dem ud lige her.