SAMFUND

Tyrkisk præsident vil aldrig være pro-LGBT+

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan har tidligere forsøgt, at få dette manipulerede billede fjernet fra internettet. I valgkampen er han igen ude med anti-LGBT+ angreb.

Søndag skal Tyrkiet til stemmeurnerne. Den siddende præsident Erdoğan skærper retorikken og skyder igen mod LGBT+ personer. ” Jeg vil aldrig være pro-LGBT, fordi familien er hellig for mig og min regering”.

Ved et vælgermøde i Istanbul gik Tyrkiets nuværende præsident Recep Tayyip Erdoğan til angreb mod oppositionen, som han stemplede som pro-LGBT+. ”Vi viser dem, hvem der bestemmer i stemmeboksen”, lød det nærmest sejrssikker fra Erdoğan.

Ifølge flere meningsmålinger har Erdoğan brug for hver eneste stemme for hans modstander Kemal Kılıçdaroğlu, der er leder af det republikanske folkeparti (CHP) fører på point. Det er første gang siden Erdoğan blev præsident i 2014 at han er blevet så udfordret.

At han netop nu øger den samme anti- LGBT+ retorik, som han har været kendt for under hele sin præsidentperiode er ikke tilfældigt. Han er presset af flere dårlige sager, som f.eks. regeringens dårlige håndtering af redningsaktionerne efter det massive jordskælv i Tyrkiet tidligere på året.

Ved et vælgermøde i Izmir sagde Erdoğan således ,

”I denne nation er grundlaget for familien stabilt. LGBT+ vil ikke få fodfæste i dette land. Stå stolt, som en mand. Sådan er vores familier”.

Under Erdoğan er Tyrkiet blevet mere og mere LGBT+ fjendligt. Med angreb fra både politikere og religiøse ledere.

I september 2022 deltog flere tusinde i en anti-LGBT+ hadmarch, hvor der på flere skilte stod ”At beskytte familien er et nationalt sikkerhedsproblem”.

Søndag den 14. maj afgør de tyrkiske vælgere, hvem der de næste år skal være landets leder.

Læs også: Heksejagt på det Kongelige Teater