Trænger din arbejdsplads til en LGBT+ meningsdanner?

 

På mange arbejdspladser halter det med ligestillingen for LGBT+ personer.  

Kun omtrent halvdelen oplever, at de kan være åbne omkring deres kønsidentitet og seksuelle orientering på arbejdspladsen. Mange oplever desuden mobning, chikane eller andre former for forskelsbehandling.

Det vil Fagbevægelsens Interne Uddannelser (FUI) forsøge at gøre noget ved. Derfor udbyder FIU-Ligestilling igen til efteråret kurset ”Meningsdanner for LGBT+ ligestilling”. En uddannelse, der klæder dig på til at arbejde for ligestilling af lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede og andre minoriteter i forhold til kønsidentitet og seksualitet på arbejdsmarkedet.

Kurset består af tre forløb, hvor deltagerne blandt meget andet får en grundlæggende viden om LGBT+ ligestilling på arbejdsmarkedet, træning i historiefortælling og normkritik.

Det er blandt andet her, du som meningsdanner kan være med til at sætte fokus og ændre på tingene, hedder det blandt andet i kursusbeskrivelsen. På ”Meningsdanner for LGBT+ ligestilling” får du nye redskaber til både mundtlig og skriftlig formidling, gå-på-mod og et fællesskab, som giver dig et godt og trygt ståsted for at skabe de forandringer, som du finder vigtige.

Kurset er for tillidsvalgte, der aktivt ønsker at gøre en indsats for at skabe mere LGBT+ ligestilling på arbejdsmarkedet. Så synes du det halter lidt på din arbejdsplads, var uddannelsen måske noget for din tillidsvalgte.

Kurset begynder til september, så du skal nok ikke vente for længe. Hør om mulighederne i dit fagforbund eller hos din tillidsvalgte.

 

Læs også: Er du Danmarks næste LGBT-ambassadør?