Tommy Petersen kræver svar om Block 66
I sidste uge skrev vi, at vi ville følge op på sagen om Block 66’s lukning og få en kommentar fra Kassem Ibrahim der er initiativtager til Block 66 og den radikale politiker Tommy Petersen, der tidligere har udtalt at han var skuffet over Københavns Kommunes håndtering af sagen.
Kassem Ibrahim orker ikke at kæmpe mod systemet
– Nogle af dine venner opfordrer dig til at gå i dialog med nogle politikere eller nogen helt andre. Ser du det som en mulighed?
“Jeg kunne starte en kamp op med systemet og starte en kampagne, men det orker jeg virkelig ikke. Jeg er mere til at lave kreative projekter og ikke til at kæmpe imod systemet,” siger Kassem til outandabout.dk.
Tommy Petersen (B) er skuffet
– Du siger til Metroxpress, at du er skuffet over kommunen. Hvad er du skuffet over?
“Jeg er meget opmærksom på, at skabe gode vilkår for, at københavnere kan lave en masse aktiviteter, der skaber fællesskaber og liv i byen. Derfor er det skuffende, hvis kommunale arbejdsgange spænder ben for, at aktiviteterne kan lykkes.”
– Du vil gerne have en redegørelse omkring kommunens rolle i lukningen af Block 66. Hvor længe går der før, at disse redegørelser kan være klar?
“Jeg regner meget med, at jeg får dem hurtigt, da der er flere bekymrende forhold i den her sag. Ikke alene føler en borger sig misinformeret og syltet af kommunen, men vi taler jo også om, at mange hundrede mennesker har været i bygningerne uden at lokalerne har været godkendt af brandmyndighederne.”
Kassems udlægning om sagen
”Problemet i hele den her sag er, at Kulturanstalten som er under Fritids- og Kulturforvaltning og driver bygningerne selv ville ordne alt fx. sende ansøgninger og være kontaktperson til MTF. Det betyder, at vi i Block 66 aldrig fik lov til at kunne sende en ansøgning eller følge sagen op. Men ansøgningen blev sendt for ca. 2 år siden,” siger Kassim.
– Hvad er din kommentar til den udlægning?
“Det lyder jo desværre på Kassem som om, at han nu har fået nok af al det bøvl og ikke vil genåbne stedet. Det er virkelig ærgerligt, at gode fællesskabende aktiviteter i byen droppes pga. administrativt rod. Jeg håber redegørelserne kan vise os, hvor vi som kommune skal stramme op,” siger Tommy.
Kassem vil gerne vide af nysgerrighed, hvorfor Center for Byggeri ikke godkender Block 66’s ansøgning. Normalt reklameres der jo med en behandlingstid på 21 dage. Men det vil Tommy Petersen ikke kommentere på, før han har set redegørelserne.
– Morten Strange (S) foreslår, at kulturentreprenører måske skal have en bedre vejledning af kulturhusene, er du enig i det?
“Det lyder oplagt. I den her sag virker det som om, at kulturhuset ikke har haft styr på reglerne for brug af deres lokaler. Men det bliver vi forhåbentlig klogere på i redegørelserne fra KKF og TMF.” (KKF: Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning og KMF: Københavns Kommunes Trafik- og Miljøforvaltning, red.), siger Tommy.
– Kassem har ikke mod på tage en kamp op mod systemet og fortsætte med Block 66. Hvad mener du om den beslutning?
“Det er jeg rigtig ked af. Block 66 har dannet rammen om nogle enormt vigtige sociale aktiviteter for flere minoritetsgrupper. Der har været debatarrangementer, mødested for unge etniske LGBTer under foreningen Sabaah, fundraising events for gode formål, og ikke mindst de mange fester for LGBT-miljøet. Det har været et samlende sted med højt til loftet. Og det kommer vi nu til at mangle i København,” siger Tommy.
– Har du selv festet på Block 66 – og i så fald, hvad er der unikt ved stedet?
“Ja, flere gange. Jeg kan godt lide, at stedet er meget rummeligt og byder alle velkommen; at de så også tager et stort socialt ansvar i LGBT-miljøet, og ikke mindst at festerne afvikles meget professionelt, er et stort plus,” slutter Tommy.
Redaktionen på outandabout.dk ville også gerne have haft en kommentar fra de implicerede borgmestre – Morten Kabell (Ø) og Carl Christian Ebbesen (O). Vi har sendt en mail til dem begge og vender tilbage, så snart vi har nyt i sagen.
Læs også: Morten Kabell i forsvar om Block 66