KULTUR

Morten Kabell i forsvar om Block 66

På billedet ses Morten Kabell (Ø), der udtaler sig om Block 66.
Foto: Pressefoto

På redaktionen følger vi fortsat lukningen af Block 66 og den kritik, det har medført.

Tommy Petersen (B) har tidligere kritiseret, at flere hundrede mennesker har været i Block 66, uden at lokalerne har været godkendt af brandmyndighederne. Den kritik svarer teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Ø) på her:

-Der har været festet i ca. to år, uden brandmyndighederne har godkendt stedet. Hvad mener du om, at der ikke har været tilsyn?

”I den konkrete sag oplyser min forvaltning, at de i 2013 gav afslag på en ansøgning om indretning af lokalerne til café med 100 gæster. Derfor bliver min forvaltning først opmærksom på, at lokalerne bliver brugt til natklub, da MetroXpress skriver om sagen. Så snart min forvaltning blev opmærksom på det ulovlige forhold, blev natklubben lukket. Det er selvfølgelig utilfredsstillende, at en myndighedsafgørelse truffet i min forvaltning ikke bliver respekteret.”

Morten forklarer, at når Center for Byggeri, der hører under hans forvaltning, giver afslag på at bruge et lokale til café eller natklub, så går forvaltningen selvfølgelig ud fra, at afslaget bliver respekteret. Derfor har forvaltningen ikke en praksis om at føre tilsyn med bygninger, hvor der er givet afslag til etablering af café eller diskotek.

Morten er tilfreds med, at forvaltningen har handlet, så snart det er kommet til deres kendskab, at lokalerne ulovligt blev brugt til klub. Han vil ikke kommentere på spørgsmålet om, hvordan der kan gå så længe, da det ikke er hans forvaltning, der har ansvaret for udlejning af lokalerne.

OutandAbout.dk venter stadig på at få en kommentar fra Kultur-og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (O) om den kritik, han har fået i sagen og det administrative bøvl, som Kassem føler, han har været igennem.

 

Læs også: Block 66 lukker

Se også: Blok 66 – Wikipedia