SAMFUND

DF spids mener homostøtte er frås

EU skal ikke blande sig i, hvordan EU-landende indretter sig, når det for eksempel drejer sig om homoægteskaber. Derfor skal organisationer der kæmper for homorettigheder i EU ikke have støttemidler, mener DFs spidskandidat til EU valget Morten Messerschmidt.

I et blogindlæg på jp.dk går Messerschmidts skridtet videre og kalder ILGA for en sekterisk seksual-lobby, der påvirker, presser og propaganderer for at fremme aggressive seksuelle positioner.

”Jeg synes det ville klæde Morten Messerschmidt at holde sig til de faktuelle forhold og ikke pakke det ind i en homofobisk retorik. EU-kommissionen ville ikke give 1 million euro til ILGA-Europe hvis det var en ”sekterisk seksual-lobby, der påvirker, presser og propaganderer for at fremme aggressive seksuelle positioner”, udtaler Martin K.I.Christensen, der fra 2006-13 var forperson for ILGA-Europe. Han sidder nu i bestyrelsen for ILGA-World, som har over 1000 medlemmer på verdensplan.

Også Karen Melchior, der EP-kandidat for de Radikale mener, at støtten til ILGA-Europe er helt berettiget.

”Jeg støtter EU´s arbejde mod diskrimination, som er en kerneopgave for EU. Det er ikke spor frås”, udtaler Karen Melchior til Out & About.
Hun mener tværtimod at LGBT-rettigheder skal beskyttes endnu tydligere i EU´s traktatgrundlag.

Her en hun helt på linje med Martin.K.I.Christensen.

”Jeg synes det er en trist demokratiopfattelse, som Morten Messerschmidt giver udtryk for i sit angreb på ILGA-Europe. Hvis homofobiske holdninger skulle forhindre LGBTI-personer i at arbejde for deres rettigheder, så var vi aldrig kommet dertil, hvor vi er. Heller ikke her i Danmark”.

 

Læs også: Messerschmidts angreb på LGBT-rettigheder er plat

Se også: DF-spids forarger med udtalelse om homo-organisation