KULTUR

Tivoli med en film på Plænen

 I juli måned gentager Tivoli i København den populære kombination af lune sommeraftener, sprøde popcorn og gode film: Film på Plænen fra 2. juli klokken 20.

I år er temaet dansk film, og programmet er et mix af nyere danske filmklassikere. Tivolis gæster kan slå sig ned i en liggestol med et tæppe, en kold drink og en snack og se en god film i de lune sommeraftener, hver søndag i juli måned.

Sommeren er måske ikke er det, der indbyder allermest til at sidde og se film. Men når man flytter filmkiggeriet ud i de lune danske sommeraftener, kombinerer det med snacks, kolde drinks og en liggestol på Plænen i Tivoli, så kan det pludselig noget.

“Film på Plænen er en dejlig afslutning på ugen i Tivoli efter en masse koncerter, forestillinger, stand up og andre kulturoplevelser. Så er det rart at skrue tempoet ned søndag aften og slappe af med en god film under åben himmel, mens mørket falder på, og Tivolis lys tændes,” forklarer Tivolis kulturdirektør, Frederik Wiedemann.

PROGRAM

2. juli – Den eneste ene

Den eneste ene er en romantisk komedie om 90’ernes  parforhold. Alle er helt sikre på, hvad de vil ha’, og hvem de vil ha’ det med. Men skæbnens lune vil det anderledes. Lige som i virkeligheden viser det sig, at den eneste ene er en ganske anden, end den man regnede med.

9. juli – Kærlighed ved første hik

Kærlighed ved første hik er historien om Viktor, der som ny 1. G’er falder pladask for den uopnåelige 3. G’er Anja. Desværre har Anja allerede en kæreste – gymnasiets smarte fyr Peter. Viktor må have hjælp fra vennerne, når alle kneb gælder i kærlighedens spil.

16. juli – Rose

’Rose’ er en stærk og hjertevarm fortælling om familie, kærlighed og om, at intet er, som man tror ved første øjekast. Inger, hendes søster Ellen og svoger Vagn er på bustur mod Paris. Bussen har knap nået motorvejen, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin sindslidelse – og turen til byernes by bliver en uge de aldrig vil glemme.

23. juli – Italiensk for begyndere

Lone Scherfig har skabt en lun komedie om seks usikre og ensomme singler. De har alle meldt sig til et aftenskolekursus i italiensk, hvor den latinske stemning hurtigt breder sig og forviklinger eskalerer til glæde for både lattermuskler og følelsesregister.

30. juli – Druk

Vinder af en Oscar for Bedste internationale film i 2021 og Thomas Vinterbergs bedste film siden ’Festen’. Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende.

 

Film på Plænen præsenteres i samarbejde med Copenhagen Film Festivals.

 

Læs også: Tivolirevyen genopstået