KULTUR

Tivoli åbner sommersæsonen fredag den 22. marts

Medina og Birthe Kjær kan opleves i Tivoli denne sommer.
Pressefoto.

Så er Tivoli klar til åbning af sommersæsonen, der blandt andet byder på Medina, Birthe Kjær og Shu-Bi-Dua og Syng med i Tivoli med Maria Montell og Bryan Rice.

 Tivoli bliver aldrig færdig, udtalte Tivolis grundlægger Georg Carstensen for præcis 180 år siden, da han svarede sine kritikere, der var trætte af, at han hele tiden fandt på noget nyt til glæde for gæsterne.

Med påsken og forårets komme åbner Tivoli indgangene for en sæson helt i forlystelseshavens grundlæggers ånd med nye koncertnavne, teaterforestillinger, spiseoplevelser og Tivolis prisbelønnede og mest populære forlystelse, Rutschebanen, som runder 110 år.

Flere Fredagsrock-navne afsløres

Når Tivoli slår dørene op for sommersæsonen, markerer det ikke kun begyndelsen på en ny sæson, men også ankomsten af et nyt stort kulturprogram, med blandt andet 24 Fredagsrock-koncerter, der lægger ud med Coco O. den 12. april.

Derudover kan det nu afsløres, at popdivaen Medina optræder til Fredagsrock den 2. august. Ud over Medina kan Tivoli også offentliggøre, at Folkeklubben fylder forlystelseshaven med poptoner og dansk lyrik i særklasse, når de spiller til Fredagsrock den 19. juli.

Den 28. juni indtager selveste Take That Plænen, mens Rasmus Seebach inviterer til Fredagsrock den 21. juni. Rockbandet Saveus afslutter årets Fredagsrock-sæson.

LørdagsHits og Syng med i Tivoli-navne afsløres

Tivolis LørdagsHits afvikles over otte lørdage i juli og august måned og hylder musik, der stadig holder efter flere årtier, og som alle kan synge med på. Det sker blandt andre med Dodo & the Dodos den 27. juli og Birthe Kjær den 10. august.

Et andet stort nationalikon er Shu-Bi-Dua 2.0, der indtager Plænen den 24. august. I anledning af bandets 50-års jubilæum, blev Shu-Bi-Dua genfødt i 2023 som Shu-Bi-Dua 2.0, hvor de spillede deres første koncert i Tivoli og lukkede LørdagsHits-sæsonen.

Med Allsång på Skansen som forbillede fortsætter Tivoli også med at præsentere publikum for koncerter på Plænen, hvor Annette Heick som syngende vært med Tivolis Salonorkester står bag Syng Med i Tivoli på udvalgte torsdage i juni, juli og august. Her er Maria Montell og Bryan Rice på plakaten den 6. juni.

Se hele programmet for Fredagsrock i Tivoli 2024 her.

Tivolisæsonerne for 2024 er som følger:

  • Sommersæson: 22. marts – 22. september
  • Halloween i Tivoli: 10. oktober – 3. november
  • Jul i Tivoli: 15. november 2024 – 5. januar 2025

Se også: Vind entré og turpas til Tivoli

Se også: Tivoli.dk