KULTUR

Tilbageblik marts 2003

For 20 år siden – i marts 2003 – kom tredje nummer af magasinet Out&About på gaden.

En af hovedartiklerne i dette nummer af Out&About var en artikel om Studio 54 – den hedengangne natklub, som prægede New Yorks natteliv i årene i slutningen af 1970’erne og starten af 1980’erne..

I 1998 udkom den amerikanske film 54, som var med til at puste fornyet liv i legenden om den fantastiske natklub Studio 54. Selv om filmen blev en inspirerende oplevelse for mange af den tids partyfreaks, blev den samtidig kritiseret for at nedtone de homo-agtige karaktertræk ved den oprindelige natklub.

Men nummeret bød også på ”Side 6 fyren”. Out&About bragte hver måned en ny ”Side 6 fyr”. Læserne kunne melde sig til at stille op, og blandt de indsendte udvalgte vi hver måned en frisk fyr, der ud over at blive bragt i bladet fik 500 kroner i kontanter. Senere på året bragte vi alle de udvalgte fyre, hvor efter læserne kårede årets ”Side 6 fyr 2003”. Vinderen af denne titel fik ud over æren en kontant præmie på 5.000 kroner.

Bøssernes Ølvalg

Out&About arrangerede også ”Bøssernes Ølvalg”. En ny øl var på vej til de danske øldrikkere. Carlsberg sendte fire ølkandidater på markedet i starten af 2003, og på Out & About var vi ikke i tvivl om, at læserne var interesseret i de nye øl. Mange bøsser er jo moderne forbrugere og trendsættere for, hvilke nye produkter der kommer på markedet. Derfor afholdte Out & About sammen med Jailhouse ”Bøssernes ølvalg” i marts 2003. Blandt deltagerne i afstemningen blev der trukket lod om et gavekort på en middag for to i restauranten på Jailhouse.

Nogle bøsser mente, at øllen Capo med sin lysrødlige farve og frugtagtige smag ville være den mest foretrukne blandt bøsserne. Det til trods for, at den ikke var personlig favorit blandt nogle af de gæster, vi talte med.

Åbenbart lever fordommene om bøsserne bedst blandt bøsserne selv. Men vi er altså ikke så meget til det lette og det lyserøde, som rygterne siger. Derimod blev det en rigtig herre-øl, der løb med sejren blandt bøsserne: Nemlig Dark der, som navnet antyder, er en mørk øl.

Den øvrige befolkning valgte i 2003 også Dark som den bedste øl. Dark og Hvede kom på markedet, men Dark forsvandt fra markedet igen i 2007, mens Hvede fortsat er på markedet. De to øvrige Pivo og Capo kom aldrig på markedet.

Det var ikke første gang, at Carlsberg afholdte ølvalg. Ølvalget i 1996/97 blev en kæmpesucces, som fik stor opmærksomhed i befolkningen. Vinderen dengang blev Carls Special, der i dag som bekendt er en meget populær øl.

Du kan læse hele nummeret her.