Tilbageblik januar 2003

For 20 år siden – i januar 2003 – kom første nummer af magasinet Out&About på gaden.

Peter Jorde var dengang teateraktuel i rockmusicalen ”The Rocky Horror Show”, og han prægede forsiden og var en af hovedartiklerne i dette første nummer af Out&About.

Men nummeret bød også på ”Side 6 fyren”, som selvfølgelig prydede side 6. Hver måned bragte Out&About foto af en ny fyr; fotos som gerne måtte være erotisk, men ikke pornografisk.

Månedens fyr fik 500 kroner, og sidst på året valgte læserne årets side 6 fyr. Ud over titlen fik vedkommende en kontantpræmie på 5.000 kroner.

Out&About indførte også Årets Bartender, hvor læserne fik mulighed for at lære nogle af bartenderne bedre at kende og stemme på deres favoritbartender. Afstemningen foregik på fysiske stemmesedler, for internettet var endnu ikke så udbredt dengang.

Midteropslaget var en Gay Guide til København på engelsk, i stil med ”Out&Abouts LGBT+ Guide”, som vi kender i dag.

Noget af det meste populære var formentlig ”Out in Town”, hvor vi i bedste Se&Hør-stil bragte billeder af ’almindelige’ mennesker i byen på de forskellige LGBT+ steder. Det var så populært, at folk stod i kø på barerne, når det nye nummer kom på gaden for at se, om de var med i månedens Out in Town.

 

Du kan læse hele nummeret her.