Til bal hos Dronningen

Torben Lund og kæresten Michael Lautrup skabte megen røre, da de i 1998 blev det første homoseksuelle par til et hofbal.  Nu kan deres tøj ses på udstillingen “På de bonede gulve”.   Foto: Pressebillede

“På de bonede gulve” hedder en ny særudstilling på Christiansborg Slot. Udstillingen, der frem til 18. december inviterer publikum til på egen krop , at opleve, hvad det vil sige at være inviteret til fest hos Dronningen.

Gennem det tøj som kongelige og deres gæster har båret til fest, får du et indblik i, hvordan det er, at være til fest med Dronningens deltagelse.

Det tøj det socialdemokratiske folketingsmedlem Torben Lund havde på, da han med sin partner Michael Lautrup i 1998 dukkede op til bal på slottet og blev forsidestof er også udstillet. Deres deltagelse skabte stor debat for godt tyve år siden. Det var nemlig første gang at et åbent homoseksuelt par havde takket ja til en invitation til fest hos monarken.

Deres tøj har fået en yderst prominent placering i udstillingen – nemlig så tæt på den kongelige familie som muligt.

I en video kan du høre parret fortælle om, hvordan det var at være det første homoseksuelle par til bal hos Dronningen. I andre udstillingsvideoer kan du også høre andre gæster fortælle om, hvad det vil sige at være med som gæst.

På udstillingen kan du også opleve Helle Thornings meget omtalte lyserøde kjole. En kjole som hun bar ved Dronningens  50 års regentjubilæum. Den var designet af Soeren Le Schmidt. Med på udstillingen er også Ghita Nørbys røde “moderkagekjole” designet af Nicholas Nybro. Derudover kan du også opleve mere end 50 spektakulære gallakjoler, festkjoler og uniformer kreeret af blandt andre Jesper Høvring, Lasse Spangenberg, Stine Goya og Uffe Frank.

Billetter og åbningstider finder du her.

Læs også: Oprør mod klasseskam og homofobi