Theresa May hylder homofobisk kirke

Det har vakt opsigt, at den engelske premierminister Theresa May har besøgt kirken Jesus House der er kendt for sine homofobiske holdninger.
Foto: TheresaMayOfficial / Facebook

Theresa May har vakt stor vrede efter et besøg i en homofobisk kirke i London.

Midt i valgkampen har den britiske premierminister besøgt Jesus House i det nordvestlige London. Efter besøget lovpriste Theresa May kirken med følgende Facebook-opdatering:
”Fantastisk at møde medlemmer af menigheden hos Jesus House, en af de mest livligt voksende kirker i UK.”

Et slag i ansigtet

Jesus House har oprindelse i en fundamentalistisk kristen kirke i Nigeria. Ledende præst, Agu Irukwu, er indædt modstander af homoseksuelle pars ret at indgå ægteskab og har i årevis kritiseret loven, som forbyder diskrimination på baggrund af seksuel orientering.

”Theresa Mays fuldt bevidste beslutning om at besøge pastor Irukwu i Jesus House er et slag i ansigtet på sorte LGBT-personer,” mener den årelange homo- og menneskerettighedsaktivist Peter Tatchell.
”Deres lære fremmer selvhad og mentale problemer i vores sorte afrikanske LGBT-miljøer. Denne kirke og pastor har en lang tradition for at opponere imod LGBT-lighed og for at prædike imod LGBT-afrikaneres menneskerettigheder,” siger han.

Fremmer religiøs fundamentalisme

Den kontroversielle kirke har afvist beskyldninger om at udøve djævleuddrivelse på homoseksuelle. Men på sin hjemmeside opfordrer den kristne til at hjælpe homoseksuelle, som angrer deres seksualitet.

”Websitet for Jesus House sammenligner mindst et sted homoseksualitet med dyresex,” skriver debattøren Douglas Robertson på independent.co.uk.
”Det, der er så forkert her, er, at Theresa May og det Konservative Parti med fuldt overlæg stiller sig op sammen med og derigennem aktivt promoverer en organisation, som promoverer had, homofobi og kvindehad baseret på religiøs fundamentalisme og maskeret som religiøs frihed,” skriver han.

Har både stemt for og imod

Som politiker har Theresa May stemt både for og imod homoseksuelles rettigheder.
I 2000 stemte hun imod at ophæve den forhadte Section 28, som dengang forbød lokale myndigheder at ’promovere’ homoseksuelle ved for eksempel at søge at fremme accept af homoseksuelle i skolernes undervisning.

Theresa May har også stemt imod at give homoseksuelle mulighed for at adoptere, skriver det engelske homo-magasin Attitude.

På den anden side var hun med til at stemme for muligheden for at indgå registreret partnerskab i 2003. Hun stemte også for, da parlamentet i 2014 vedtog at tillade ægteskaber mellem to af samme køn.

 

Læs også: Dérfor virker kampagner mod homofobi ikke